Συκωτάκια πουλιών με σoς Ροδιού και Μαυροδάφνης

21.11.2011

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 1/2 κιλό συκωτάκια πουλιών
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • από 1/2 κουταλάκι τρίμμα μαραθόσπορου, γλυκάνισου, μοσχοκάρυδου
  • 2 πακέτα κουκουνάρι
  • 50 γραμμ. σταφίδες μαύρες
  • 1/2 κιλό μικρά μανιτάρια
  • 1 κούπα σποράκια ροδιού
  • 1 ποτήρι νερού χυμός ροδιού
  • 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
  • Σησαμέλαιο για το σοτάρισμα (είναι ελαφρύ και δίνει εξωτική γεύση και άρωμα)

Αφαιρούμε στομάχια και νεύρα, πλένουμε συκωτάκια, καρδιές και σπλήνες, τα αφήνουμε να σουρώσουν και κόβουμε στη μέση τα μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε τις σταφίδες και καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε σε όλο το μήκος τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το σησαμέλαιο και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Όταν ροδίσουν, σοτάρουμε και τα υπόλοιπα υλικά, σβήνουμε με μαυροδάφνη και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το χυμό ροδιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για ακόμα 10-15΄ (αν παραψηθούν, θα σκληρύνουν). Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά.