Κρεατόπιτα με φύλλο γιούφκα

26.09.2011

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο γιούφκα (από καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα ή χειροποίητα φύλλα από μικρά εργαστήρια)
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ

  • 600 γρ. κιμά βοδινό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Βγάζουμε το φύλλο από τη συντήρηση και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τον κιμά σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε τον κιμά να καβουρδιστεί καλά και να εξατμιστούν τα υγρά. Οταν είναι έτοιμος ο κιμάς τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά, θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα μπαχαρικά, τα προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα βουτυρώνοντας ένα ταψάκι. Στρώνουμε στη βάση του ταψιού 3 βουτυρωμένα φύλλα γιούφκα καλύπτοντας τα τοιχώματα και κρατάμε ένα φύλλο για να κλείσουμε την πίτα. Ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο και κλείνουμε την πίτα στις άκρες διπλώνοντας και πιέζοντας ελαφρά τα φύλλα με ένα μαχαιράκι. Χαράζουμε ελαφρά το πάνω φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και πριν το βάλουμε στο φούρνο το ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 175°C για 45 λεπτά.