Αγριόχορτα εποχής με ρόδι

18.02.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. βρούβες τρυφερές
  • 1 ματσάκι ρόκα άγρια
  • 500 γρ. ζωχούς τρυφερούς
  • 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια ψημένα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι κομμένο σε φλούδες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας καλό ξίδι (από κρασί)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι ή χαρουπόμελο
  • αλάτι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα χορταρικά από τα σκληρά και κιτρινισμένα φύλλα τους, και τα πλένουμε προσεκτικά κάτω από τρεχούμενο νερό, να φύγει όλο το χώμα. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε ανακατεμένα σε πιατέλα. Μοιράζουμε ομοιόμορφα από πάνω τα φουντούκια και τις φλούδες του τυριού με το ρόδι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά σε βαζάκι που κλείνει καλά και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα την ώρα του σερβιρίσματος.