Χοιρινό στη γάστρα

10.02.2010

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 400 γρ. μανιτάρια ολόκληρα (κονσέρβα)
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ντοματοχυμό
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε ροδέλες.
  • Ανακατεύουμε το κρέας μαζί με όλα τα μυρωδικά και τα υλικά εκτός από το τυρί και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.
  • Μεταφέρουμε σε γάστρα χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 2 ώρες.
  • 10’ πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και αφήνουμε να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.