Ταχινόσουπα

06.04.2010

Υλικά

  • 2 καρότα
  • 3 πράσα
  • 2 πατάτες
  • Λίγο σέλινο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κούπα ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
1. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.

3. Στη συνέχεια ρίχνετε πολύ ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.

4. Προσθέτετε τα λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.

5. Όταν βράσουν καλά τα λαχανικά, προσθέτετε ταχίνι και το αφήνετε για άλλα 5 λεπτά περίπου.