Χταπόδι με άγρια σπαράγγια

30.03.2010

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κιλό σπαράγγια
  • 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • 1/2 κούπα λάδι περίπου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό (περίπου 1/2 κούπα), τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, αλλάζουμε 3-4 φορές το νερό για να ξεπικρίσουν.

Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα (χωρίς νερό) και το αχνίζουμε με το νερό που βγάζει, προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό, το αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα, το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.

Τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες και μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε το χταπόδι (μαζί με το νερό που έβρασε), αλάτι, πιπέρι και τα σπαράγγια.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το χταπόδι και να απορροφηθούν τα υγρά (περίπου μισή ώρα).