Καλαμαροσαλάτα

22.08.2012

Υλικά

  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/4 ποτήρι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 500 γραμμ. καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη στρογγυλή πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο αγγούρι
  • 1 ματσάκι φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κούπα γλυκοπατάτα βρασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι από κόκκινο κρασί και το σκόρδο.

2. Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι βράζετε λίγο το νερό με το λευκό κρασί, ρίχνετε το καλαμάρι και το μαγειρεύετε μέχρι να πάρει χρώμα.

3. Στη συνέχεια στραγγίζετε το καλαμάρι και το αφήνετε να κρυώσει.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τα υπόλοιπα υλικά (σέλερι, κόλιανδρος, πιπεριές, αγγούρι, κρεμμυδάκια, μαϊντανός, γλυκοπατάτα, πιπεριά).

5. Τοποθετείτε όλα τα υλικά πάνω από το καλαμάρι, ρίχνετε το dressing που φτιάξατε και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε όσο αλάτι ή πιπέρι επιθυμείτε.