Μακαρόνια με ελιές

29.08.2012

Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια
1 φλιτζ. ελιές κομμένες κομματάκια
1/2 φλιτζ. λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπας κοφτές ντοματοπελτές
2 κουτ. σούπας πολτοποιημένος βασιλικός (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Σοτάρετε το σκόρδο με το λάδι και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό.

2. Ρίχνετε και το βασιλικό και αφήνετε τα υλικά να βράσουν μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.

3. Στο μεταξύ έχετε βράσει και στραγγίξει τα μακαρόνια, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και στη συνέχεια αναμειγνύετε με τη μακαρονάδα και τις ελιές.