Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

13.04.2010

Υλικά

  • 4 καλαμάρια μεγάλα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γραμμ. πλιγούρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα καλαμάρια αφαιρώντας το κεφάλι, τα εντόσθια και το κόκαλο. Κρατάτε μόνο τα πλοκάμια και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.

2. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα πλοκάμια, το καρότο, προσθέτετε το μαϊντανό και το πλιγούρι προς το τέλος.

3. Συμπληρώνετε με ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

4. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει και κατόπιν γεμίζετε τα καλαμάρια και τα κλείνετε με μία οδοντογλυφίδα.

5. Τα τοποθετείτε σε μια άλλη κατσαρόλα και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Βράζετε για μισή ώρα περίπου. Τα σερβίρετε, αφού κρυώσουν λίγο, κομμένα σε χοντρές φέτες.