ALOO PALAK - Ινδία

31.03.2010
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το κάρι ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια το μπαχάρι και το μπούκοβο.

Yλικά

  • 700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
  • 400 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές κάρι μέτριο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
  • 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι

Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το κάρι ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια το μπαχάρι και το μπούκοβο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 επιπλέον λεπτά και προσθέτουμε το ξίδι. Βάζουμε τις πατάτες και, αφού τις σοτάρουμε για λίγο, ρίχνουμε το νερό, αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες. Σερβίρουμε με λίγο ρύζι basmati.