Σπανακόρυζο με σουπιές & πορτοκάλι

14.07.2011

Yλικά

  • 4 σουπιές μεγάλες σε ροδέλες
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 2 ποτήρια ζωμό ψαριού ή λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH
Zεματάμε το σπανάκι. Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σοτάρουμε το ρύζι και το κρεμμυδάκι με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε σταδιακά τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο από τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τον μισό χυμό λεμονιού. Mαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο.

Σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις σουπιές και τα κρεμμυδάκια σε άλλη κατσαρόλα για 3-4 λεπτά. Aλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το πορτοκάλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να αχνιστεί το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και περιμένουμε να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το σπανακόρυζο σε βαθύ πιάτο και από επάνω βάζουμε τις σουπιές.