Νηστίσιμη κρεμμυδόπιτα

11.03.2014
Σοτάρουμε σε 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες, 2 μεγάλα πράσα σε ροδέλες και 2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα. Aλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σοτάρουμε σε 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες, 2 μεγάλα πράσα σε ροδέλες και 2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα. Aλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Aποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ματσάκι μαϊντανό και 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένα και μπόλικο πιπέρι. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 2 χοντρά χωριάτικα φύλλα -αν είναι σπιτικά, ακόμη καλύτερα- ή 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα, στρώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 2 χωριάτικα φύλλα ή 1 φύλλο σφολιάτας. Λαδώνουμε την επιφάνεια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.