Χειμωνιάτικη θαλπωρή

31.03.2010
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα τρίβουμε στο πολυμίξερ. Κάνουμε το ίδιο και με το λάχανο. Βάζουμε σε μπολ το λάχανο, το καρότο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον ψιλοκομμένο μαϊ- ντανό ή τον κόλιαντρο.

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 2 καρότα
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή κόλιαντρο φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι σύκα ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ πορτοκάλι (το ξύσμα του)

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτη κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα (οποιαδήποτε έχουμε στο ψυγείο)
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. σούπας balsamico
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα τρίβουμε στο πολυμίξερ. Κάνουμε το ίδιο και με το λάχανο. Βάζουμε σε μπολ το λάχανο, το καρότο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον ψιλοκομμένο μαϊ- ντανό ή τον κόλιαντρο. Αλατίζουμε ελαφρά και, λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα καρύδια και τα σύκα. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce, περιχύνουμε τη σαλάτα και την ανακατεύουμε πολύ καλά.

Tip: Είναι από τις λίγες σαλάτες που μπορούμε να ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα, άρα ιδανική για τραπεζώματα. Διατηρούμε τα λαχανικά σε ένα τάπερ στο ψυγείο και την τελευταία στιγμή προσθέτουμε τη sauce.