Η ντομάτα του καλοκαιριού

31.03.2010
Στρώνουμε τις πιπεριές σε ταψάκι και τις ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά. Τοποθετούμε τις πιπεριές μέσα σε σακούλα τροφίμων, τις κλείνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Καθαρίζουμε τα φλούδια και τα σπόρια, και τις κόβουμε σε λωρίδες.

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • 2 αβγά σφιχτά κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σπόρους
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 ελιές θρούμπες
  • ½ λεμόνι (το ξύσμα του)

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Στρώνουμε τις πιπεριές σε ταψάκι και τις ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά. Τοποθετούμε τις πιπεριές μέσα σε σακούλα τροφίμων, τις κλείνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Καθαρίζουμε τα φλούδια και τα σπόρια, και τις κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το κύμινο, τις ελιές και το ξύσμα από το λεμόνι. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της sauce και την ανακατεύουμε καλά με τη σαλάτα. Στολίζουμε με τα αβγά.

Tips: Προαιρετικά, μπορούμε να κόψουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και να τις ψήσουμε στο γκριλ. -Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αβγά με μπουκιές από κρίθινο κρητικό παξιμάδι.