Πράσινος κόσμος

20.02.2014
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στεγνώνουμε καλά σε πετσέτα ή στο ειδικό στραγγιστήρι για σαλάτες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-7 άτομα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2-3 βλασταράκια σταμναγκάθι
  • μερικά φύλλα αντίδια
  • μερικά φύλλα σπανάκι
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2-3 κλωναράκια δυόσμο
  • 2-3 κλωναράκια κόλιαντρο φρέσκο
  • 2-3 κλωναράκια κάρδαμο φρέσκο
  • 3-4 ρίζες μυρώνια
  • 2-3 ρίζες καυκαλήθρα
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος του)
  • 4-5 αγκιναράκια διατηρημένα σε λάδι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • λίγο αλάτι χοντρό, πιπέρι

Eκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στεγνώνουμε καλά σε πετσέτα ή στο ειδικό στραγγιστήρι για σαλάτες. Κόβουμε τα αγκιναράκια σε μπουκίτσες. Βάζουμε τα λαχανικά μας χοντροκομμένα με το χέρι σε μια μεγάλη σαλατιέρα, φροντίζοντας να έχουμε ίσες δόσεις από όλες τις πρασινάδες και να μην υπερτερεί καμία σε ποσότητα. Προσθέτουμε χοντρό αλάτι. Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το λαδολέμονο και την ανακατεύουμε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια.

Tip: Αν θέλουμε αυτήν τη σαλάτα πιο πλούσια, μπορούμε να της προσθέσουμε τριμμένη φέτα και κρουτόν από σπασμένη αραβική πίτα που θα ψήσουμε καλά στην τοστιέρα.