Σούπα με σπαράγγια και κρεμμυδάκια

31.03.2010
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. σπαράγγια φρέσκα
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 20 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε τη σούπα μας να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Πολτοποιούμε τη σούπα, την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον άνηθο και την κρέμα γάλακτος, βράζουμε για 5 λεπτά επιπλέον και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούπα σπαραγγιών με κρουτόν που θα ετοιμάσουμε ψήνοντας στον φούρνο κομματάκια ψωμιού ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλισμένα με ρίγανη. - Εναλλακτικά, μπορούμε να συνοδεύσουμε με φέτες από σολομό, ενώ, αν προτιμάμε τη σούπα μας λίγο πιο ξινή, μπορούμε να της προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού.