Σούπα με μπρόκολο και εσπεριδοειδή

21.09.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, το καρότο και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 25 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη σούπα συνοδεύοντας με κρουτόν.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και του μανταρινιού με λίγο λευκό κρασί και τον χυμό ενός λεμονιού.