Σούπα με ανάμεικτα μανιτάρια

18.07.2011
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου.

Yλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (ασπρομανίταρα, πλευρότους, portobello, κ.λπ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 20 ml κονιάκ
  • 600 ml ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο (chive)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το 1/3 της ποσότητας των μανιταριών από την κατσαρόλα, σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσουν μαζί για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που είχαμε αφαιρέσει και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην λιώσουν. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip: Για ακόμη πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία θα μουλιάσουμε για μισή ώρα περίπου στο κονιάκ πριν τα χρησιμοποιήσουμε.