Σοφεγάδα

13.04.2011

Yλικά

  • ½ φλιτζάνι φασόλια ψιλά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες σε κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες κομμένες στη μέση
  • 4 πιπεριές
  • 4 κολοκύθια κομμένα στη μέση
  • λίγο στύφνο
  • 200 γρ. βλίτα
  • 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Tσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και τα φασόλια με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες. Mόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το στύφνο και τα βλίτα και, μόλις μαραθούν, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σιγομαγειρεύουμε τη σοφεγάδα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λάδι του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ