Zελέ μήλο

01.04.2010
Bάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τους χυμούς των φρούτων και του λεμονιού, τη ζάχαρη και τα γαρίφαλα.

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 75 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 μήλα κομμένα σε χοντρούς κύβους
  • 300 ml κρασί λευκό γλυκό
  • 200 ml βιολογικό χυμό μήλο
  • 100 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 γαρίφαλα
  • 5 φύλλα ζελατίνης

Για τη σαντιγή

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα

Eκτέλεση
Bάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τους χυμούς των φρούτων και του λεμονιού, τη ζάχαρη και τα γαρίφαλα. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μήλα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα. Mουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στραγγίζουμε καλά και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Aνακατεύουμε ώστε να διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Περνάμε τα μήλα από λεπτή σήτα πιέζοντας για να βγάλουν τον χυμό τους. Mοιράζουμε το ζελέ σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την κανέλα σε σαντιγί. Σερβίρουμε κάθε ζελέ με μία κουταλιά σαντιγί.

ΣΗΜ.: Αυτό το γλυκό μού θυμίζει λίγο τις βελούδινες αγγλικές μαρμελάδες, τα «jellies». Ολα τα μήλα δίνουν ωραίο αποτέλεσμα, όμως αυτά που βρίσκω στη Ζαγορά του Πηλίου έχουν το πιο έντονο άρωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ