Ανθοί κολοκυθιού γεμιστοί

04.05.2010

Yλικά για 6 άτομα

  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 20 ανθούς κολοκυθιού
  • 20 κουτ. γλυκού ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μυριστικά με το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα από τον χυμό λεμονιού και το μισό ελαιόλαδο. Στρώνουμε τα κολοκύθια σε λαδωμένο ταψί. Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε σε σειρά πάνω στα κολοκύθια. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 175°C μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.