Ρύζι Οριενταλ με αρνί

04.05.2010

Yλικά για 4 άτομα:

1/2 κιλό μπούτι αρνιού, 1/2 κιλό ρύζι αμερικανικού τύπου, μακρύκοκκο, 150 γρ. κρεμμύδια, 4 καρότα, 2 σκόρδα, 200 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς, 100 γρ. ηλιέλαιο, 50 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι, 70 γρ. ζωμός βοδινού, 50 γρ. κουκουνάρι, φιστίκια Aιγίνης

Eκτέλεση: Για το ρύζι:

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ηλιέλαιο, τα μισά κρεμμύδια και τον κιμά και τα τηγανίζετε όλα μαζί.

2. Προσθέτετε το γλυκό πιπέρι, το ζωμό βοδινού και στη συνέχεια το ρύζι και αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα για 5΄.

3. Xαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσουν ακόμη για 10-15΄.

Για το αρνί: 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. 2. Πλένετε το αρνί και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 3. Το βάζετε σε ένα ταψί μαζί με τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες, τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τα σκόρδα και δύο φλιτζάνια νερό. 4. Tο αφήνετε να ψηθεί στους 180-200°C για 1 ώρα. 5. Σερβίρετε το ρύζι, τοποθετείτε από πάνω φέτες από το αρνί και πασπαλίζετε με τριμμένα φιστίκια Aιγίνης και κουκουνάρι, το οποίο προηγουμένως έχετε σοτάρει στο τηγάνι.