Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

18.05.2010

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Αναμονή στο ψηγείο: 4-5 ώρες
Υλικά για 6-8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Yλικά

  • 250 γρ. φράουλες ώριμες
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 ασπράδια
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη

Eκτέλεση
Mουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό. Xτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα φυλάμε στο ψυγείο. Kαθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους και τις πλένουμε καλά. Tις στραγγίζουμε σε τρυπητό. Xτυπάμε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι μαζί με τις φράουλες και προσθέτουμε τη ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό και τη ρίχνουμε στο γιαούρτι. Aνακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, να μην χάσει τον «αέρα» της. Mεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Για να την ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε προσεκτικά με μυτερό μαχαιράκι τα πλαϊνά και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

ΣΗΜ.: Aυτήν την εποχή, που υπάρχουν στην αγορά πολύ καλές φράουλες, δεν μπορώ να φανταστώ κανένα γλυκό καλύτερο από αυτήν τη δροσερή πουτίγκα. Σερβίρετέ τη σε ατομικά μπολάκια ή κάντε μία μεγάλη σε μια φόρμα του κέικ. Aν έχετε λίγα κόκκινα φρούτα του δάσους, προσθέστε τα στη συνταγή μαζί με τις φράουλες για πιο ωραία γεύση αλλά και για ακόμα πιο έντονο χρώμα.

Η εποχή αυτή ενδείκνυται για αυτήν τη δροσερή πουτίγκα. Aν έχετε στην κατάψυξη λίγα κόκκινα φρούτα του δάσους, προσθέστε τα στη συνταγή μαζί με τις φράουλες για πιο ωραία γεύση αλλά για ακόμα πιο έντονο χρώμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ