Σοφρίτο

01.06.2010

Yλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι λευκό
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Σκουπίζουμε καλά τις φέτες μοσχαριού με χαρτί κουζίνας και τις αλευρώνουμε. Σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος ελαφρώς σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. Pίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Στρώνουμε τις φέτες του κρέατος σε καθαρό τηγάνι, το περιχύνουμε με το ζεστό σκόρδο και τον μαϊντανό, προσθέτουμε το ξίδι και το κρασί, και, μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Pαντίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.