Υγρό κέικ

11.05.2010

Υλικά

  • 500 γραμμ. κουβερτούρα
  • 180 γραμμ. βούτυρο
  • 6 αβγά
  • 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζ. κονιάκ
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • Σαντιγί

Εκτέλεση
1. Λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί για 15 λεπτά.

2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αβγά και στη συνέχεια ρίχνετε και το κονιάκ, το αλεύρι και τις βανίλιες.

3. Αφού τα χτυπήσετε, προσθέτετε και τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο.

4. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και αφού βουτυρώσετε μια φόρμα ή ένα ταψί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και το βάζετε στο φούρνο.

5. Το ψήνετε στους 220° C για 15 λεπτά.

6. Όταν ψηθεί, το αφήνετε να κρυώσει και το γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί.