Σάλτσα με τέσσερα τυριά (για ζυμαρικά)

27.07.2010

Υλικά

4 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κούπες γάλα ζεστό

1 κούπα πεκορίνο

1 κούπα γκούντα

1 κούπα γκοργκοτζόλα

1 κούπα παρμεζάνα

500 γραμμ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας βρασμένα

Εκτέλεση
1. Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι να σοταριστεί.

2. Προσθέτετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα τυριά (κρατάτε μόνο λίγη παρμεζάνα). Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

3. Αδειάζετε την κρέμα στα ζυμαρικά σας και ανακατεύετε να πάει παντού.

4. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα που έχετε κρατήσει.

5. Βάζετε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο στους 180° C και τα γκραντινάρετε για 5-7 λεπτά.