Στο σφυρί το "Βack to Black" φόρεμα της Έιμι

14.11.2011
Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό θα βγει ένα διάσημο φόρεμα της αδικοχαμένης τραγουδίστριας Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse).

Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό θα βγει ένα διάσημο φόρεμα της αδικοχαμένης Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse).

Πρόκειται για το στράπλες φουστάνι που φορούσε η Γουάινχαουζ στο εξώφυλλο του σούπερ πετυχημένου cd της "Back to Black" - το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2006- που είναι δημιούργημα της σχεδιάστριας Disaya Sorakraikitikul!

Το εν λόγω φόρεμα αναμένεται να χτυπηθεί έναντι 23.000 ευρώ στις 29 Νοεμβρίου και τα έσοδα από αυτό θα διατεθούν στο ίδρυμα "Amy Winehouse Foundation", το οποίο και θεμελίωσε η οικογένεια της Έιμι μετά τον ξαφνικό θάνατό της τον περασμένο Ιούλιο.


Σκοπός του ιδρύματος είναι να βοηθά τα νεαρά κυρίως άτομα που βρίσκονται σε αδυναμία εξαιτίας κάποιας ασθένειας, αναπηρίας, οικονομικής αδυναμίας ή κάποιου εθισμού.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Λονδίνο στο κατάστημα Passion for Fashion' της Κέρι Τέιλορ (Kerry Taylor)! Η υπεύθυνη δημοπρασιών τόνισε σχετικά στην εφημερίδα ''The Telegraph'':


"Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο φόρεμα τόσο ξεχωριστό, είναι το πόσο μας θυμίζει την μαγική φωνή και το ιδιαίτερο ταλέντο της Έιμι Γουάινχαουζ. Μια φωνή που αντηχεί στα αυτιά μιας ολόκληρης γενιάς. Χαίρομαι που θα βοηθήσω στην προσπάθεια το φιλανθρωπικό έργο που γίνεται από το ίδρυμα -που φέρει το όνομα της Έιμι και ελπίζω να μας στηρίξουν όλοι στις 29 Νοεμβρίου.


Όλα αυτά τα χρόνια έχω βοηθήσει να πουληθούν πάρα πολλά ακριβά και ξεχωριστής αξίας αντικείμενα διασημοτήτων όπως η Δούκισσα του Γουίντσορ (Duchess of Windsor), η Όντρεϊ Χέπμπορν (Audrey Hepburn) και η πριγκίπισσα Νταϊάνα (Princess Diana)".


Η ιστορία πίσω από το φόρεμα:

Το 2006, η σχεδιάστρια Disaya δάνεισε το φόρεμα στην άγνωστη τότε Γουάινχαουζ, και συγκεκριμένα στη στυλίστρια της τραγουδίστριας που έψαχνε ένα ιδιαίτερο κομμάτι για το εξώφυλλο του άλμπουμ 'Back To Black'!

Μετά τη φωτογράφιση, το φόρεμα επεστράφη στην σχεδιάστρια που το κράτησε στο αρχείο της ενώ το άλμπουμ της Έιμι έφτασε να πουλήσει 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το εν λόγω εξώφυλλο κυκλοφόρησε με το φόρεμα της Disaya μόνο στην Ευρώπη ενώ στις ΗΠΑ λανσαρίστηκε με άλλο εικαστικό το 2007.

Η Έιμι συνδύασε το σιφόν φόρεμα με κόκκινη δερμάτινη ζώνη, βαριά χρυσά κοσμήματα και λεοπάρ peep-toe γοβάκια στη φωτογράφιση που ανέλαβε η Mischa Richter!

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία θα βγουν στο σφυρί και άλλα επώνυμα φορέματα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ (2 βραδινές τουαλέτες) και της Όντρεϊ Χεπμπορν (το φόρεμα με το οποίο παρέλαβε το Όσκαργια την ταινία "Roman Holiday" του 1954).

Kατερίνα Πατούλια