Marni- H&M: μια συλλογή γεμάτη πρωτότυπα κομμάτια

20.02.2012
Εκλεκτική, πρωτότυπη και διαχρονική, η συλλογή Marni at H&M αποτελείται από μια σπονδυλωτή γκαρνταρόμπα για άνδρες και γυναίκες που ολοκληρώνεται με διάφορα αξεσουάρ.

Συνδυασμένη από έξυπνα κομμάτια που έχει επιλέξει η Consuelo Castiglioni από το εκτεταμένο αρχείο της Marni, για να δημιουργήσει μια παιχνιδιάρικη γκάμα στυλιστικών δυνατοτήτων.

Συνδυάζει μια αίσθηση εξεζητημένου εκλεπτυσμού με καθημερινή σαγήνη και δίνει έμφαση στην απλουστευμένη αγνότητα του σχεδίου και την αντίθεση των επιφανειών. Το αποτέλεσμα είναι μια έκρηξη μοτίβων και ανοιξιάτικης ενέργειας, με τη χαρακτηριστική υπογραφή της Marni εμφανή στην αντιπαράθεση των σχημάτων, των σχεδίων και των υλικών.

Η συλλογή είναι περιεκτική και με διάθεση ανεξάρτητη. Όλα ταιριάζουν μεταξύ τους: τα διάφορα κομμάτια μπορούν να συνδυαστούν ξανά και ξανά σε μια ποικιλία συνόλων ανάλογα με την προσωπική διαίσθηση και βούληση, προτείνοντας μια εφευρετική προσέγγιση του ντυσίματος για ειδικές περιστάσεις.

Η διασταύρωση του καθημερινού και του εξεζητημένου είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Για τις γυναίκες, βασικά κομμάτια όπως χαλαρά φορέματα, πουκάμισα και μπλούζες γίνονται η αφετηρία για εφευρετικούς συνδυασμούς μοτίβου και υφής.

Τα κομψά καλοκαιρινά παλτό και τα ταγιέρ με τις καθαρές λεπτομέρειες προσθέτουν μια πρωτότυπη κλασάτη νότα, η οποία εξομαλύνεται αμέσως από τη χαλαρή άνεση των μακριών μπουφάν με κουκούλα και των καθημερινών κοντών με φερμουάρ.

Τα πλεκτά είναι αισθητικά δομημένα: οι ζακέτες με μεταξωτή μπροστινή όψη έχουν μια πλεκτή πλάτη, όπως και οι λουστρινένιες μπλούζες με φερμουάρ. Τα άνετα σετ δύο κομματιών με κοντό παντελόνι και τα ριγέ κολάν που χρησιμοποιούνται για να υπογραμμίσουν το λουκ έχουν μια γραφική γοητεία. Το λιλά χρυσό μπροκάρ αντιμετωπίζεται ως καθημερινό ύφασμα σε σύνολα που αναθεωρούν τον ορισμό της ημέρας και της νύχτας.

Η ίδια άνεση συνεχίζεται και στα ανδρικά ρούχα. Τα μακριά μπουφάν με κουκούλα είναι κομψά και χρηστικά με παιχνιδιάρικο τρόπο ενώ τα επίσημα κουστούμια διατίθενται είτε με μακριά παντελόνια είτε με βερμούδες. Οι πειραματισμοί με την ιντάρσια πλέξη και τα διάφορα μοτίβα δίνουν καινούριο νόημα σε βασικά είδη της γκαρνταρόμπας όπως τα πουκάμισα και τα πλεκτά, ενώ τα ριγέ πουλόβερ διατίθενται σε πολυτελές κασμίρ.

Μερικές χρωματικές πινελιές σ’ ένα μανίκι ή σε μια φόδρα προσθέτουν μια απροσδόκητη νότα, ενώ τα ασορτί πουκάμισα και σορτς έχουν μια αίσθηση άνεσης. Παντού υπάρχουν στοιχεία ρούχων γραφείου. Η χρωματική παλέτα είναι ρεαλιστική αλλά με απροσδόκητες αποκλίσεις. Στη γυναικεία συλλογή, οι νότες του μαύρου, του σκούρου γκρι, του σκούρου μπλε, του σταχτοπράσινου και του χακί αναμιγνύονται με ερυθροκάστανες, πορτοκαλί και χρυσές πινελιές.

Στα ανδρικά, το μαύρο, το σκούρο μπλε και το χακί υπογραμμίζονται με τόνους του ανοιχτού μπλε ή του μπλε ηλεκτρίκ, του πορτοκαλί και του βυσσινί. Τα μοτίβα που καλύπτουν ολόκληρο το ρούχο προσθέτουν οπτικό πλούτο: γεωμετρικά μοτίβα και για τους άνδρες και για τις γυναίκες και στα γυναικεία, αφηρημένα νατουραλιστικά σχέδια. Τα υφάσματα έχουν σκληρή υφή ή μια κάποια ρευστότητα: στη γυναικεία συλλογή χρησιμοποιούνται κολλαριστό βαμβάκι, ταφτάς, μετάξι και μετά λουστρίνι ή ματ δέρμα και μεταλλικό λαμέ. Στα ανδρικά ρούχα κυριαρχεί το compact βαμβάκι σε διάφορα βάρη.

Τα αξεσουάρ προσθέτουν άλλο ένα στοιχείο ιδιαίτερης παιχνιδιάρικης διάθεσης. Οι χαρακτηριστικές ελαστικές ζώνες της Marni που δένουν με μια γρήγορη κίνηση τονίζουν τη σιλουέτα. Οι γιακάδες πουκαμίσων με παγιέτες χρησιμοποιούνται ως κολιέ. Τα μπιζού από πλαστικό, ρητίνη και ψεύτικα διαμαντάκια έχουν φυτόμορφα σχήματα γλυπτικής, και τα βραχιόλια από ρητίνη εμπνευσμένα από την Αρ Ντεκό μπορούν να φορεθούν πολλά μαζί στο μπράτσο.

Τα παπούτσια περιλαμβάνουν ίσια πέδιλα πεζοπορίας και για άνδρες και για γυναίκες, ξώφτερνες γόβες peep-toe με σόλα από ξύλινη πλατφόρμα, μεταλλικές γόβες με ξύλινες σόλες και παπούτσια με χοντρά τακούνια για γυναίκες, καθώς και βασικά πάνινα δετά παπούτσια για άνδρες. Οι τσάντες έχουν σαφή σχήματα και διατίθενται σε ύφασμα με μοτίβα, σε δέρμα ή γυαλιστερό πλαστικό. Μια υπερμεγέθης ανδρική τσάντα είναι εξεζητημένη και συγχρόνως χρηστική. Τα φουλάρια με μοτίβα, τα ψάθινα καπέλα, τα πλατύγυρα καπέλα και οι κάλτσες δίνουν στη συλλογή μια πρωτότυπη πινελιά. Η γκάμα ολοκληρώνεται με μακό με μοτίβα και απλικέ με παιδικά σχέδια.

Μια πολυτελής συλλογή που χαρακτηρίζεται από την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια, τον ίδιο πλούτο και το ίδιο απαράμιλλο επίπεδο δεξιοτεχνίας που έχουν καταστήσει τη Marni μια cult μάρκα για τους γνώστες της μόδας. Σε αυτή την πρωτοποριακή συνεργασία με την H&M, οι ίδιοι κώδικες διατίθενται για πρώτη φορά σε ένα νέο και διαφορετικό κοινό με ανεξάρτητο στυλ και εξερευνητική άποψη για τη μόδα.

Για να δεις ολόκληρη τη συλλογή καθώς και τον πλήρη τιμοκατάλογο, κάνε κλικ εδώ

Εν το μεταξύ, το πάρτυ για τον εορτασμό της λαμπερής συνεργασίας Marni at H&M, τίμησαν δεκάδες μεγάλοι σταρ! Δες τους στο βίντεο που ακολουθεί!