Athens Xclusive Week: ποιές συλλογές ξεχωρίσαμε

30.10.2012
Τρεις μέρες γεμάτες με όλες τις τάσεις που προτείνουν οι Έλληνες σχεδιαστές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι ‘13 παρουσιάστηκαν στην Athens Xclusive Designers Week.

Η εβδομάδα μόδας τα είχε όλα, από συλλογές με φλοράλ και ανάλαφρα καλοκαιρινά υφάσματα, μέχρι total black τουαλέτες και extreme δημιουργίες! Και παρόλο που δεν έλειπε ο έντονος συνωστισμός έξω από τις πόρτες της αίθουσας, εμείς καταφέραμε να πάρουμε μια γεύση από τις συλλογές των Ελλήνων σχεδιαστών και σας την παρουσιάζουμε.


Stylianos

Ο σχεδιαστής που κέρδισε το έπαθλο του Best New Designer δημιούργησε τη συλλογή έχοντας στο μυαλό του μια μίξη της Ανατολής με τη Μεσόγειο. Χρησιμοποίησε μαύρη δαντέλα, floral μοτίβα και διαφάνειες και κατάφερε μέσα από έντονες αντιθέσεις να δημιουργήσει πολύ ενδιαφέρουσες και θηλυκές σιλουέτες που απέπνεαν δυναμισμό.


F.A.K.E. by e-outfit.com

Το girly και χαλαρό ύφος της συλλογής των F.A.K.E. by e-outfit.com μας έκαναν να ανυπομονούμε για την επόμενη άνοιξη! Ανάλαφρα φορέματα, φούστες καθώς και t-shirts με έξυπνα τυπώματα (σίγουρα το t-shirt “Ω, shit” με περισπωμένη και υπογεγραμμένη θα γίνει ανάρπαστο την ερχόμενη άνοιξη) δημιουργούσαν μία μοντέρνα και ταυτόχρονα ρομαντική διάθεση. Οι πλεξίδες και τα λουλούδια στα μαλλιά των μοντέλων ήταν μια ευχάριστη πινελιά που ολοκλήρωνε κάθε outfit με τον πιο κοριτσίστικο τρόπο!


Celebrity Skin

Με ασπρόμαυρες δημιουργίες που αποτελούνταν από διαφάνειες περίπλοκα πλεκτά και ημιπολύτιμους λίθους το δίδυμο Celebrity Skin κατάφερε να μας εντυπωσιάσει. Αρκετά extreme, με έντονο θεατρικό ύφος και αρκετές fetish λεπτομέρειες η συλλογή ήταν αμφίβολα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες. Στο τέλος παρουσιάστηκε και σειρά από ανδρικά εσώρουχα με λεπτομέρειες από ημιπολύτιμους λίθους, η οποία επίσης κινήθηκε σε ασπρόμαυρους τόνους.


Stelios Koudounaris

Γαλαζοπράσινοι ιριδισμοί, έντονες μεταλλικές λάμψεις και αποχρώσεις του γκρι χαρακτήριζαν τη συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη. Χαρακτηριστικά στοιχεία ήταν το layering με ανάλαφρα υφάσματα, τα γεωμετρικά σχέδια καθώς και οι ρίγες. Η συλλογή περιλάμβανε ρούχα με ιδιαίτερα κοψίματα αλλά και κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ όπως ολόσωμες φόρμες και maxi φορέματα.


Victoria S. by Erotokritos:

Η συλλογή μας ταξίδεψε πίσω, σε μία εποχή που οι γυναίκες είχαν ένα πιο αυτοκρατορικό στυλ και φορούσαν ογκώδη ρούχα. Η συλλογή δεν διέθετε ready-to-wear κομμάτια όμως τα ανάγλυφα υφάσματα σε παστέλ αποχρώσεις και τα φορέματα που θύμιζαν βικτοριανά χρόνια μας υπενθύμισαν πως η μόδα είναι τέχνη.


Miltos

Η σκοτεινή αίθουσα με φόντο ένα στοιχειωμένο σπίτι δημιουργούσε ένα επιβλητικό και βαρύ κλίμα καθ' όλη τη διάρκεια του show. Δαντέλα, δέρμα, βελούδο σε total black ενώνονταν με αποτέλεσμα τις επιβλητικές maxi τουαλέτες σε λιτές θηλυκές γραμμές που μετέτρεπαν κάθε μοντέλο σε μια γοητευτική, ισχυρή και μυστηριώδη παρουσία.

Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ: Ιωάννα Γαρεφαλάκη, fashion blogger του http://hotspotemily.blogspot.gr/

*Όπως κάθε σεζόν, έτσι και στην τωρινή axdw κακή εντύπωση μας προκάλεσε η αδυναμία της διοργάνωσης. Ακόμα δεν έχει βρεθεί σαφής λύση στο πως θα εξυπηρετηθεί σωστά ο κόσμος που έχει προσκληθεί στις επιδείξεις!