4 νέες τάσεις στα παπούτσια που θα λατρέψουμε το φθινόπωρο

07.09.2016
Το φθινόπωρο είναι μια περίοδος προσαρμογής τόσο για την γκαρνταρόμπα όσο και για την παπουτσοθήκη μας και τώρα που έχει αλλάξει λιγάκι ο καιρός είναι η κατάλληλη εποχή για να ενημερωθούμε για τις νέες τάσεις στα παπούτσια.

Όλες μας θέλουμε να ακολουθούμε τη μόδα, να είμαστε στιλάτες και κομψές κάθε μέρα, όλη μέρα, είτε φοράμε ψηλοτάκουνα είτε χαμηλά παπούτσια. Η νέα σεζόν προστάζει κομψές και ταυτόχρονα άνετες επιλογές που θα χαρίζουν στιλ και θα αναδείξουν το ντύσιμό μας με τν καλύτερο τρόπο.

Τα μυτερά:

Ένα από τα μεγαλύτερα τρεντ στα παπούτσια της νέαε σεζόν δεν είναι άλλο από τα μυτερά παπούτσια που είναι πολύ σικάτα παρά το ότι μπορεί να μοιάζουν επίπονα ειδικά αν τα φορέσουμε για πολλές ώρες. Οι χειμερινές πασαρέλες των διάσημων οίκων γέμισαν μυτερά παπουτσια όπως έγινε στην περίπτωση του σόου του Narciso Rodriguez που οι μυτερές άκρες δημιουργούσαν ένα υπέροχο αισθητικά αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα στρογγυλεμένα τακούνια.

Παντού λουράκια:

Το gladiator λουκ επανέρχεται δυναμικά τη νέα σεζόν με ελαφρώς διαφορετική μορφή αφού τα λουράκια κυριραρχούν στις διάσημες πασαρέλες. Οι πλατφόρμες με λουράκια που είδαμε στον Marc Jacobs σε μαύρο και γκρι αλλά και τα αγαπημένα lace-up παπούτσια της προηγούμενης σεζόν καταφέρνουν να μας κάνουν να αγαπήσουμε τα λουράκια και τα κορδόνια που αναδεικνύουν το στιλ και τη θηλυκότητά μας. Τα παιχνιδιάρικα σχέδι απου είδαμε στον Altuzarra μας άρεσαν πολύ ενώ το δίλημμα είναι απλό:1, 2 ή 4 λουράκια; Η απόφαση δική μας.

Φόρεσέ τα με τις κάλτσες σου:

Ναι ίσως από τα πιο ανατρεπτικά- δεν μπορούμε εύκολα να το πούμε και αναμενόμενο- τρεντ της σεζόν είναι αυτό που φάνηκε ανα κατακλύζει τις διάσημες πασαρέλες και δεν είναι άλλο από τα παπούτσια φορεμένα με κάλτσα απο μέσα που φαίνεται. Στον Tommy Hilfiger είδαμε τα ψηλοτάκουνα σε μεταλλικές αποχρώσεις και λουράκι να φοριούνται με χρυσή κάλτσα απο μέσα και το περίεργο είναι πως μας άρεσε κιόλας. Και στον Missoni όμως το μοβ ψηλοτάκουνο πέδιλο συνδυάστηκε με blue navy κάλτσα- που θα υπάρχει σε κάποιο ντουλάπι της γιαγιάς ή της μαμάς- δίνοντας στο λουκ μια διαφορετική προοπτική.

Δέσιμο στον αστράγαλο:

Ένα ή περισσότερα λουράκια δεν έχει σημασία αφού η νέα τάση θέλει τα παπούτσια της νέας σεζόν να δένουν στον αστράγαλο και εμείς δεν μπορούμε να μην θαυμάσουμε τη συγκεκριμένη τάση. Δεν είναι μόνο πώς κάνει το πόδι μας να δείχνει πιο μακρύ αλλά δείχνει και το πόδι μας πιο λεπτό και το συνολικό αποτέλεσμα είναι άκρως θηλυκό. Το συγκεκριμένο στιλ κυριάρχησε στα σόου του Marc Jacobs και του Gucci.

Στις πασαρέλες της Lela Rose τα κρόσια προσθέτουν πόντους στιλ και τσαχπινιάς ενώ πρόκειται για ένα στιλ που αναδεικνύει το ποδι και το κομψαίνει.