Στυλ στο Γραφείο - 8 tips για άψογα καλοκαιρινά looks

07.06.2018
Στυλ στο Γραφείο - 8 tips για άψογα καλοκαιρινά looks
Ποια είναι τα do's & dont's του office look, τους πιο θερμούς μήνες του χρόνου;

Αχ, το καλοκαίρι! Αέρινα λινά φορέματα, σανδάλια στα πόδια, ψάθινα καπέλα και πολλά, πολλά μαγιό! Μπορεί αυτή η γκαρνταρόμπα να ταιριάζει απόλυτα στις μικρές αποδράσεις, στη βαλίτσα των διακοπών αλλά και στα Σαββατοκύριακα. Τι συμβαίνει όμως με το στυλ στο γραφείο;

Ναι, το στυλ στο γραφείο είναι δύσκολη αποστολή την πιο θερμή εποχή του χρόνου. Μπορείς όμως εύκολα να την φέρεις σε πέρας αν έχεις στο νου σου μερικά εύκολα αλλά και θαυματουργά tips!

#1 Φόρεσε το σωστό εσώρουχο!

Το μεγάλο ζήτημα του καλοκαιρινού στυλ δεν είναι άλλο από τα εσώρουχα. Ό,τι κι αν επιτρέπει η μόδα του Σαββατοκύριακου, φόρεσε μπεζ σουτιέν μέσα από υφάσματα που φεγγίζουν, στράπλες σουτιέν μέσα από ένα μπλουζάκι με λεπτές τιράντες και ένα λεπτό φανελάκι μέσα από ημιδιάφανα ποκάμισα και μπλούζες. Απόφυγε τα έξωμα tops ή οτιδήποτε σε κάνει να μοιάζεις "γυμνή".

#2 Επένδυσε στο κλασικό πουκάμισο

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες τάσεις κι αν παρέλθουν, αυτή παραμένει. Το κλασικό πουκάμισο είναι η πιο εύκολη και on point επιλογή για το office look σου. Αυτό το καλοκαίρι, πέρα από το φωτεινό λευκό, επίλεξε ένα με ριγέ μοτίβο ή και ένα σε παστέλ απόχρωση.

#3 Κοίτα τα πόδια σου

Και αν επιλέξεις να φορέσεις ανοιχτά παπούτσια στο γραφείο, φρόντισε το πεντικιούρ σου. Απόφυγε ωστόσο τα πολύ πρόχειρα σανδάλια, τις σαγιονάρες και, φυσικά, τα sliders. Ιδανική επιλογή τα flat mules με μαροκινό χαρακτήρα, οι εξώφτερνες γόβες και τα μέτριου ύψους πέδιλα τύπου Carrie Bradshaw.

#4 Μην ξεχάσεις τη... ζακέτα σου

Όχι, δεν πρόκειται για αστείο ιδίως αν εργάζεσαι σε ένα χώρο με δυνατό air condition. Η απότομη εναλλαγή από το ζεστό και υγρό κλίμα έξω στο κρύο και ξηρό μέσα είναι αρκετή για να σε κρατησει συναχωμένη όλο το καλοκαίρι. Επιπλέον, μία λεπτή βαμβακερή ζακέτα είναι και ένας εύκολος τρόπος να καλύψεις ένα όχι και τόσο κατάλληλο για το γραφείο top, το οποίο όμως θα φαίνεται υπέροχο στο ποτό μετά τη δουλειά.

#5 Το μήκος ας είναι midi

Κράτα το σέξι mini και το μη πρακτικό maxi για το Σαββατοκύριακο. Προτίμησε φορέματα και φούστες σε midi μήκος αφού κολακεύουν κάθε σωματότυπο, είναι πολύ κομψές και trendy και σού παρέχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

#6 Επένδυσε σε ένα κοστούμι

Θα σου δίνει πάντα άψογο, επαγγελματικό στυλ και θα σε προστατεύει από τον ψυχρό αέρα του air condition. Συνδύασέ το blazer με τζιν, midi φούστες ή φορέματα για τα πιο κομψά επαγγελματικά ραντεβού και meetings. Φόρεσε το και σαν total look, και υιοθέτησε την απόλυτη τάση για φέτος!

#7 Τόλμα την τάση!

Το ντύσιμο στο γραφείο δεν απαγορεύει τις τάσεις! Συγκεκριμένα κομμάτια όπως οι culottes, οι παντελόνες, οι ολόσωμες φόρμες αλλά και τα flat mules, τα χοντρά χαμηλά τακούνια και τα statement σκουλαρίκια φοριούνται από το γραφείο μέχρι το βραδινό ποτό!

#8 "Χτύπα" τις εκπτώσεις

Εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις και επένδυσε σε κομμάτια κλειδιά της καλοκαιρινής office γκαρνταρόμπας. Πουκάμισα, blazers, midi φούστες και φορέματα, παντελόνια και culottes είναι στη διάθεσή σου για πολύ λιγότερα και θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάθε επαγγελματική περίσταση και όχι μόνο!