5 κανόνες για αειθαλές στυλ από την 80χρονη Jane Fonda

21.09.2018
5 κανόνες για αειθαλές στυλ από την 80χρονη Jane Fonda
Ήταν και είναι ακόμα μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες στο Hollywood. Η 80χρονη πλέον Jane Fonda είναι ζωντανή απόδειξη πως η ηλικία δεν είναι παρά ένα νούμερο.

Στην τελευταία της συνέντευξη στο Harper's Bazaar, η Jane αποκαλύπτει όλα όσα καθορίζουν το αμίμητο στυλ της και δίνει, μέσα από τις αφηγήσεις της, τον ορισμό της θηλυκότητας και της αληθινής κομψότητας.

Διάβασε επίσης: Κοντεύεις τα 40; Να τι θέλει να σου πει ο δερματολόγος σου!

#1 Ντύσου για τον εαυτό σου

Συνειδητοποίησα το ποια είμαι σχεδόν 20 χρόνια πριν, στα 62 μου, όταν έμεινα ξανά ελεύθερη. Πριν από αυτό το στυλ μου καθοριζόταν σε ένα μεγάλο κομμάτι από τους άντρες της ζωής μου. Ξεκινώντας από τον πατέρα μου και μετά τους τρεις συζύγους μου- 4 άντρες. ... Η κόρη μου Vanessa πρότεινε, κάποια στιγμή, να με υποδυθεί ένας χαμαιλέων στη σκηνή. Είναι αλήθεια, έχω αλλάξει πολύ με στα χρόνια!

#2 Παρουσίασε τον εαυτό σου όπως θες να είναι

Στα 70s ήμουν ακτιβίστρια και ειλικρινά δεν με ένοιαζε πολύ το τι φορούσα. Δέκα χρόνια μετά, στα παρασκήνια του "On Golden Pond", η Katharine Hepburn, που έπαιζε την μητέρα μου στην ταινία, ήρθε πίσω μου, πήρε το πρόσωπό μου στα χέρια της και είπε "Τι θες να κάνεις με αυτό; Αυτό είναι το κουτί σου. Αυτό παρουσιάζεις στον κόσμο. Πώς θες να το γεμίσεις;" Ως 40χρονη τότε, δεν ήξερα τι να της απαντήσω, πάντα πίστευα ότι το να ασχολούμαι με την εμφάνισή μου ήταν κακό. Με επηρέασε αυτό που είπε γιατί εκείνη έμοιαζε να έχει ουσιώδη αυτεπίγνωση... Άρχισα να καταλαβαίνω πως είναι σημαντικό να έχει κανείς επίγνωση της εικόνας που παρουσιάζει στον κόσμο. Παρουσιάζεις τον εαυτό σου σαν το άτομο που θα ήθελες να είσαι.

Διάβασε επίσης: Τέλεια επιδερμίδα μετά τα 30! Έτσι θα το καταφέρεις...

#3 Το στυλ δεν αφορά μόνο τα ρούχα αλλά και το φέρσιμό σου

Το στυλ εξαρτάται από πολλά πράγματα. Δεν αφορά μόνο τα ρούχα: αφορά και το φέρσιμό σου. [Στα 80s] ξεκίνησα να προσέχω περισσότερο τα μαλλιά μου και να φοράω μακιγιάζ και εκτός δουλειάς. Ήταν μεγάλο βήμα για μένα. Έχω πολύ μακριές, ίσιες βλεφαρίδες οπότε προσπαθώ να τις γυρίζω με ψαλιδάκι και να βάζω μάσκαρα όταν έχω χρόνο. Αν δεν προλαβαίνω, φοράω γυαλιά ηλίου, Όσο μεγαλώνεις, το δέρμα γίνεται όλο και πιο χλωμό, έτσι βάζω λίγο περισσότερο ρουζ.

#4 ΔΕΝ μπορείς να φοράς τα πάντα σε κάθε ηλικία

Πίστευα πως καθένας μπορεί να φορέσει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά ο γιος μου με διόρθωσε. 'Μαμά' μου είπε 'δείχνεις γελοία με αυτό το μίνι και τις ψηλές μπότες.' Ίσως και να μην το είπε ποτέ έτσι αλλά το διάβασα στο πρόσωπό του. Ξέρω, λίγο πολύ, τι είναι καλό για μένα όταν το φοράω. Δύο χρόνια πριν φόρεσα στις Χρυσές Σφαίρες ένα λευκό φόρεμα με πάρα πολλά βολάν στον λαιμό αλλά αυτό το έκανα επειδή είχα μόλις κάνει μαστεκτομή και δεν ήθελα να φαίνονται οι επίδεσμοι. Συνήθως προσπαθώ να κάνω επιλογές λιτές και καλοραμμένες. Τώρα που μεγάλωσα νομίζω ότι τα έντονα χρώματα μου ταιριάζουν.

Διάβασε επίσης: Halle Berry - Η συνταγή της 51χρονης σταρ για νεανική επιδερμίδα

#5 Φόρα ό,τι σε κολακεύει και είναι άνετο!

Τις καθημερινές φοράω κολάν και μια μπλούζα, ένα καπέλο και φλατ παπούτσια. Αγαπώ τα ίσια παπούτσια... Τώρα φοράω οτιδήποτε με κάνει να νιώθω άνετα και με κολακεύει. Είναι ωραίο να επαναπροσδιορίζω έτσι τον εαυτό μου. Μου πήρε πολύ καιρό να φτάσω εδώ! Αλλά έπειτα, μιας που πλέον ζούμε δεκαετίες περισσότερο από τους παππούδες μας, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα στο να "παίρνεις μπρος καθυστερημένα".