Παγκόσμια πρεμιέρα «Sex and The City»

28.05.2010
Η διασκέδαση, η μόδα και η φιλία επιστρέφουν στο δεύτερο μέρος της ταινίας «Sex and The City», που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα, 27 Μαΐου. Τα 4 κορίτσια με τις μοναδικές προσωπικότητες

ΑΠΟ ΤΟΝ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ-ΡΩΜΑΝΟ ΛΙΖΑΡΔΟ

Η διασκέδαση, η μόδα και η φιλία επιστρέφουν στο δεύτερο μέρος της ταινίας «Sex and The City», που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα, 27 Μαΐου. Τα 4 κορίτσια με τις μοναδικές προσωπικότητες, η Κάρι (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ), η Σαμάνθα (Κιμ Κατράλ), η Σαρλότ (Κριστίν Ντέιβις) και η Μιράντα (Σίνθια Νίξον), βρίσκονται εκ νέου στο φυσικό τους περιβάλλον, τη Νέα Υόρκη, για να ζήσουν τη χλιδή και το όνειρο. Το ερώτημα που απασχολεί και τις 4 είναι «τι ακολουθεί όταν αποδέχεσαι την πρόταση γάμου που πάντα ονειρευόσουν». Μέσα από ανατροπές και εκπλήξεις θα δοθούν όλες οι απαντήσεις, αλλά σε διαφορετικά μέρη, που μπορεί μεν να έχουν τον κοσμοπολίτικο αέρα της Νέας Υόρκης, καθεμία όμως ερμηνεύει τη λέξη κοσμοπολίτικο αλλιώς!

Ο ερωτισμός, η χλιδή και η πολυτέλεια σε κάθε επίπεδο, με τα πάρτι να σου παίρνουν τα αφτιά και το κέφι την... καρδιά! Όσο για ταξίδια; Μα φυσικά, και μάλιστα σε κάθε απίθανο σημείο και για χίλιους διαφορετικούς λόγους. Αυτή τη φορά την τιμητική του έχει το Άμπου Ντάμπι, οι καμήλες και οι σκιές του παρελθόντος... Τελικά, θα βρεθεί μια φόρμα που ο παραδοσιακός γάμος, η μητρότητα και η ευτυχία θα συνυπάρξουν αρμονικά; Και αν ναι, αυτό το μέρος θα είναι η Νέα Υόρκη ή «εκεί που βρίσκεται η καρδιά»; Σημασία -ίσως και για πρώτη φορά- δεν έχει ο τόπος, αλλά η σωστή παρέα! Ας δούμε τι δήλωσαν οι 4 πρωταγωνίστριες μετά την ειδική προβολή της ταινίας για τους δημοσιογράφους:

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: «Μετά από τόσο καιρό τριβής με τα κορίτσια γνωρίζει καθεμία τι θέλει πραγματικά η άλλη. Το δεύτερο μέρος του "Sex and the City" ήταν σίγουρα η καλύτερη εμπειρία που ζήσαμε σαν ομάδα. Ζούσαμε μαζί, τρώγαμε κάθε γεύμα μαζί, αλλάζαμε στο ίδιο καμαρίνι μαζί, κάποια βράδια μάλιστα κοιμηθήκαμε και στο ίδιο κρεβάτι μαζί. Δεν θα άντεχα μια τέτοια εμπειρία με άλλο "γκρουπ ανθρώπων"».

Σίνθια Νίξον: «Μου κάνει εντύπωση που όλοι ακόμα θέλουν να εξερευνήσουν την πορεία των ηρωίδων μας από τη σειρά "Sex and the city". Νομίζω ότι ο κόσμος αγαπάει τη σειρά γιατί για πρώτη φορά βλέπει ελεύθερες γυναίκες που δεν αισθάνονται δυστυχισμένες που παραμένουν άγαμες και που απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς να έχουν μονόπετρο στο χέρι. Στεναχωριέμαι που θα πω αντίο σε αυτή την ηρωίδα, αν και την έχω αποχαιρετήσει ήδη αρκετές φορές».

Κιμ Κατράλ: «Στις περισσότερες σκηνές είμαστε και οι 4 μαζί. Αισθανόμουν όπως στα πρώτα επεισόδια της σειράς, τότε που ήμασταν όλες μας "ελεύθερα κορίτσια". Αν και τώρα έχει απομείνει μία ελεύθερη και 3 κορίτσια με δικές τους οικογένειες».

Κριστίν Ντέιβις: «Μου αρέσει πολύ να καβαλικεύω καμήλες, αν και στην ταινία υπερέβαλα. Όσο και αν ακούγεται σαχλό, να είσαι καμηλιέρισσα είναι υπέροχο συναίσθημα. Είχα βέβαια την τύχη να φοράω παντελόνια σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κορίτσια».

Τα μυστικά της επιτυχίας

  • Οι παραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους, αφού ακόμα και από την προπώληση τα εισιτήρια έχουν ξεπεράσει την πρώτη ταινία. Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, πολλές γυναίκες στις ΗΠΑ προετοιμάζονταν για τη βραδιά της 27ης Μαΐου με κρατήσεις για φαγητό, αλλά και λιμουζίνες για να τις μεταφέρουν.
  • Στην ταινία υπάρχουν πολλά flash back της Κάρι, αρκετά από αυτά με αναφορές στη δεκαετία του ’80, που ήταν ακόμα κακόγουστη, με αφάνα μαλλί και απαίσια ρούχα.
  • Φιλικές συμμετοχές σε ρόλους-έκπληξη θα έχουν η Πενέλοπε Κρουζ, που δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η τηλεοπτική Χάνα Μοντάνα (Μάιλι Σάιρους) και η Λάιζα Μινέλι, που και οι δύο θα παίξουν τους εαυτούς τους.
  • Τα γυρίσματα διαρκούσαν ακόμα και 21 ώρες τη μέρα, ώστε η ταινία να είναι έτοιμη μέχρι την ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί η πρεμιέρα.
  • Ο Κρις Νοθ, γνωστός από το ρόλο του Mr Big, ανέφερε ότι το δεύτερο μέρος της ταινίας είναι μακράν καλύτερο από το πρώτο, αφού η σχέση του με την Κάρι περνάει από μικροσκόπιο.
  • Το κομμάτι που ακούγεται στην έναρξη της ταινίας είναι ένα από τη δεκαετία του ’80, το «Rapture» της Ντέμπι Χάρι, μιξαρισμένο όμως από την Αλίσια Κις. Μεγάλη έκπληξη το τραγούδι από τις 4 πρωταγωνίστριες της ταινίας, το «I Am Woman».
  • Η δική μας Πατρίτσια Φιλντς επιστρέφει στην γκαρνταρόμπα της ταινίας, για να κάνει και τις τέσσερις γυναίκες ακόμα πιο φανταχτερές.