Κι οι ωραίοι έχουν χρέη...

31.05.2010
Διάσημοι με επιτυχημένη καριέρα και μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Κι όμως, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχουν λύσει το οικονομικό πρόβλημα για μια ζωή! Λανθασμένες επαγγελματικές και οικονομικές κινήσεις, ατυχίες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Διάσημοι με επιτυχημένη καριέρα και μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Κι όμως, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχουν λύσει το οικονομικό πρόβλημα για μια ζωή! Λανθασμένες επαγγελματικές και οικονομικές κινήσεις, ατυχίες αλλά και τα... σπασμένα άλλων έχουν οδηγήσει πολλούς σταρ της εγχώριας αλλά και της διεθνούς σοουμπίζ σε χρέη αρκετών χιλιάδων ευρώ! Κι αν εμείς θυμηθήκαμε μερικά τρανταχτά παραδείγματα, να δείτε πόσα άλλα θα «σκάσουν» σύντομα.

Τόλης Βοσκόπουλος
Χρωστάει 5,5 εκατ. ευρώ στην εφορία
Τα υπέρογκα χρέη του λαϊκού τραγουδιστή προς το δημόσιο οδήγησαν τελικά στην παραίτηση της συζύγου του Άντζελας Γκερέκου από τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Όπως αποκαλύφθηκε, ο Τόλης χρωστάει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ευρώ προς το δημόσιο εδώ και 17 χρόνια και παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον 3 ακίνητα του τραγουδιστή έχουν κατασχεθεί, ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν οι πλειστηριασμοί. Ωστόσο, δεν φαίνεται να γλιτώνει την περιουσία του, που βγαίνει πλέον αμέσα στο σφυρί! Το χρέος έχει βεβαιωθεί και η εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Άντζελα Δημητρίου
Πλήρωσε τα σπασμένα άλλων
Αρκετές φορές έχουν έρθει στη δημοσιότητα υποθέσεις οικονομικών προβλημάτων της «Λαίδης» του ελληνικού τραγουδιού, δύο όμως έχουν κάνει το μεγάλο «μπαμ». Η πρώτη αφορά τον πλειστηριασμό του σπιτιού στην Ηλιούπολη, που έχει ανασταλεί μέχρι σήμερα τέσσερις φορές. Πρόκειται για ένα ακίνητο 92 τ.μ. επί της οδού Φραντζή, στο οποίο διαμένει εδώ και χρόνια η τραγουδίστρια και το οποίο έχει κινδυνέψει αρκετές φορές λόγω χρεών προς τις τράπεζες. Και μπορεί η Άντζελα να γλίτωσε το σπίτι της, δεν απέφυγε όμως την προσωποκράτηση, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση πλήρωσε σπασμένα άλλων... Αιτία κάποιες ακάλυπτες επιταγές που είχε υπογράψει για λογαριασμό πρώην συντρόφου της. Έπειτα από κράτηση 3 ημερών και την καταβολή 13.000 ευρώ η περιπέτεια της τραγουδίστριας έλαβε τέλος και αφέθηκε ελεύθερη.

Γιώργος Παρτσαλάκης
Επαγγελματικές κινήσεις με τεράστια έξοδα
Μεγάλα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό και ο Γιώργος Παρτσαλάκης. Από τη μία η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει κανάλια και θέατρα, από την άλλη κάποια ανοίγματα του ηθοποιού τον έχουν φέρει σε δυσχερή θέση. «Έχω αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά εξαρτάται πώς τα διαχειρίζεται ο καθένας. Το βιβλιοπωλείο ήταν επιθυμία της πρώην συζύγου μου και ήθελα να καλύψω αυτή την ανάγκη της. Ενώ το εστιατόριο ήταν δική μου επιθυμία, να μεταφέρω όλες αυτές τις γεύσεις αλλά και τα φαγητά που έτρωγα μικρός. Τα έξοδα ήταν τεράστια με αυτές τις δύο επαγγελματικές κινήσεις και δεν ξέρω πώς θα μαζευτώ οικονομικά. Αλλά και αν δεν μαζευτώ, ο Κορυδαλλός είναι εδώ! Δεν χάθηκε ο κόσμος... Μόνο που εγώ δεν έχω ελικόπτερο», είχε πει σε συνέντευξή του τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΛΟΙΠΟΝ.

Ανδρέας Μικρούτσικος
Αποτυχημένες επενδύσεις
Πρωινά, μεσημεριανά, τηλεπαιχνίδια, σόου, ριάλιτι και κοινωνικές εκπομπές με την τηλεθέαση να χτυπάει κόκκινο! Κι όμως, ο Ανδρέας Μικρούτσικος έπειτα από 20 χρόνια επιτυχημένης τηλεοπτικής καριέρας γλίτωσε στο παρά πέντε από πλειστηριασμό το σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει μια επένδυση στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών βάζοντας δύο φορές υποθήκη την πολυτελή μεζονέτα των βορείων προαστίων. Η επένδυση αποδείχθηκε απόλυτα λανθασμένη και ζημιογόνα, με αποτέλεσμα να έχει οριστεί για το σπίτι του παρουσιαστή πλειστηριασμός με τιμή εκκίνησης τα 465.000 ευρώ. Τελικά, κατάφερε να αποπληρώσει το 90% του χρέους και ο πλειστηριασμός «πάγωσε». Σήμερα με τις κατάλληλες κινήσεις έχει καταφέρει να έχει υπό έλεγχο τις οικονομικές του εκκρεμότητες.

Γιάννης Βόγλης
Έχασε το σπίτι του σε μία μέρα
Το Νοέμβριο του 2009 θα τον θυμάται για πάντα ο γνωστός ηθοποιός. Ήταν ο μήνας που έχασε μέσα σε μία μέρα τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Το σπίτι του βγήκε σε πλειστηριασμό και μη μπορώντας ο ίδιος να κάνει κάτι για τον εμποδίσει, τελικά το έχασε. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Βόγλης έβαλε υποθήκη το ακίνητο προκειμένου να πάρει δάνειο για μια θεατρική δουλειά που ήθελε να ανεβάσει. Το έργο τελικά ανέβηκε, αλλά κατέληξε σε εισπρακτική αποτυχία. Αξιοπρεπής και αθόρυβος ο αγαπημένος ηθοποιός δεν ζήτησε από κανέναν βοήθεια προκειμένου να σώσει την περιουσία του. Λίγο καιρό αργότερα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέτευξη πως «αν ήταν άλλος στη θέση μου, θα είχε αυτοκτονήσει».

Οφειλές στους λόφους του Χόλιγουντ

Αν νομίζετε πως είναι προνόμιο μόνο των Ελλήνων καλλιτεχνών τα χρέη, κάνετε λάθος... Οι οφειλές των αστέρων της παγκόσμιας σοουμπίζ είναι πραγματικά δυσθεώρητες!

  • Ο διασημότερος Αμερικανός που πρόσφατα η τράπεζα του πήρε το σπίτι, μια τεράστια βίλα ρυθμού Τιδόρ, είναι ο σταρ του Χόλιγουντ Νίκολας Κέιτζ. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Στη συνέχεια ο ηθοποιός έχασε δύο ακόμη ακίνητα στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης, τα οποία πουλήθηκαν έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά τα χρέη του ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
  • «Βουτηγμένη» στα χρέη είναι και η πιο σέξι ναυαγοσώστρια του «Baywatch» Πάμελα Άντερσον, αφού οι οφειλές της φτάνουν τα 3,4 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εις βάρος της εκκρεμούν 5 αγωγές. «Τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί πολύς κόσμος αυτοκτονεί όταν του παίρνει η τράπεζα το σπίτι», ανέφερε η ίδια λίγο πριν εγκατασταθεί μόνιμα σε μια τροχοβίλα μαζί με τον ηλεκτρολόγο φίλο της!
  • Κόκκινο έχουν χτυπήσει οι πιστωτικές κάρτες δύο πασίγνωστων τραγουδιστριών. Η χήρα του Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ, κινδυνεύει να χάσει το διαμερισμά της στη Νέα Υόρκη, καθώς οι δαπάνες της σε ρούχα, καλλυντικά και πάσης φύσεως καταναλωτικά προϊόντα που αγόραζε με πλαστικό χρήμα την έχουν χρεώσει ήδη 251.000 δολάρια.
  • Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, τώρα, χρωστάει ακόμη περισσότερα σε κάρτες, αν και προς το παρόν δεν έχει κινηθεί κάποια διαδικασία πλειστηριασμού. Απλώς οι τράπεζες επιβεβαίωσαν το χρέος των καρτών, με αποτέλεσμα να είναι απαιτητό και ληξιπρόθεσμο το πόσο των 431.000 δολαρίων!
  • Από την άλλη, η Μπρουκ Σιλντς έχει προβλήματα με την εφορία. Περισσότερα από 70.000 δολάρια είναι το χρέος της προς το αμερικανικό δημόσιο, παρόλο που η ίδια ισχυρίζεται πως πρόκειται για λάθος που προσπαθούν να διορθώσουν οι λογιστές της!
  • Τα χρήματα που είχε κερδίσει η Κιμ Μπάσιντζερ όσο μεσουρανούσε στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του ’80 ήταν τόσα όσα χρειάζονταν για να της εξασφαλίσουν μια άνετη και πλούσια ζωή. Και δεν θα μπορούσε να τα χαλάσει, παρά μόνο αν έκανε εντελώς λανθασμένες κινήσεις. Και τις έκανε! Η Κιμ θεώρησε καλή κίνηση να αγοράσει την πόλη Μπράσελτον στην Τζόρτζια για 20 εκατ. δολάρια! Ήθελε να τη μετατρέψει σε τουριστικό προορισμό, αλλά, όπως φάνηκε, η πόλη των 1.206 κατοίκων δεν έγινε ποτέ το νέο Λας Βέγκας! Το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν έσπασε το συμβόλαιο που είχε για να πρωταγωνιστήσει στο... επικό «Boxing Helena» και αναγκάστηκε να πληρώσει 8 εκατ. δολάρια. Αμέσως μετά κήρυξε και επίσημα πτώχευση!