Τα μυστικά της Αλίκης στο φως

01.07.2008
Με ρητή εντολή να μην αποκαλύψει κανείς τίποτα για τα γυρίσματα και γενικότερα για την πορεία του σίριαλ, που θα αποτελέσει το μεγάλο «άσο» του Alpha
Με ρητή εντολή να μην αποκαλύψει κανείς τίποτα για τα γυρίσματα και γενικότερα για την πορεία του σίριαλ, που θα αποτελέσει το μεγάλο «άσο» του Alpha, ξεκίνησε μία από τις πιο φιλόδοξες και πολυδάπανες τηλεοπτικές δουλειές της ερχόμενης σεζόν.

Η σειρά έχει τίτλο «Έχω ένα μυστικό» και μόνο με την ανακοίνωσή της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και δίχασε τον καλλιτεχνικό χώρο. Βασίζεται στο βιβλίο που ετοιμάζει ο γιος της εθνικής μας σταρ Γιάννης Παπαμιχαήλ μαζί με τους δημοσιογράφους Νίκο Νικόλιζα και Βασιλεία Ζερβού. Το σενάριο επιμελούνται η Μαίρη Ζαφειροπούλου και ο Σταύρος Καλαφατίδης, οι οποίοι υπέγραψαν πέρυσι το σίριαλ «10». Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ρέινα Εσκενάζυ, η οποία είχε σκηνοθετήσει στο ίδιο κανάλι και τη σειρά «Τελευταία παράσταση», που αναφερόταν στη ζωή της Έλλης Λαμπέτη.

Η τυχερή ή άτυχη, κάτι που θα φανεί στην πορεία, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να υποδυθεί μια νέα ηθοποιός την Αλίκη Βουγιουκλάκη, είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία κάνει εδώ και πολλά χρόνια χορό αλλά και ορθοφωνία και τραγούδι, οπότε κρίθηκε κατάλληλη να ενσαρκώσει την ηθοποιό-θρύλο. Στο πλευρό της ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που επίσης χορεύει και τραγουδάει και θα υποδυθεί τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ρόλο που αρνήθηκαν τόσο ο Χρήστος Λούλης όσο και ο Μέμος Μπεγνής. Ο Γιώργος Χρανιώτης θα υποδυθεί τον Βλάση Μπονάτσο και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης τον Κώστα Σπυρόπουλο, δύο άντρες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της Αλίκης, ενώ το δεύτερο σύζυγό της, τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη, θα υποδυθεί γνωστός Κύπριος ηθοποιός, ο Χρήστος Κολλός. Τη μητέρα της Αλίκης, την Έμυ, θα υποδυθεί η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, ενώ,σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμφανιστεί και ο Λάκης Λαζόπουλος σε ρόλο guest, όπου θα υποδυθεί τον εαυτό του, καθώς τους συνέδεε μεγάλη φιλία με την Αλίκη.

Η μεγάλη έκπληξη είναι η επανεμφάνιση του Θανάση Βέγγου, που έχει παίξει με την Αλίκη τουλάχιστον σε δέκα ταινίες από το «Κορίτσι με τα παραμύθια» το 1956 μέχρι τη θρυλική «Μανταλένα» και το «Κλωτσοσκούφι» το 1960 και πήρε τη μεγάλη απόφαση να στηρίξει με τη συμμετοχή του αυτή την παραγωγή. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να βοηθήσει τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, που ήξερε πόσο τον λάτρευε η μητέρα του. Ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα τρυφερός και του πάει... γάντι, καθώς θα υποδυθεί το θυρωρό της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, όπου φοίτησε η Αλίκη και γνωρίστηκε με το συμφοιτητή της και μετέπειτα σύζυγό της Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Μέχρι στιγμής όσοι πρόβαλαν τις πρώτες αντιδράσεις δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους. Αναφερόμαστε κυρίως στο συγγενικό περιβάλλον της Αλίκης και συγκεκριμένα στα αδέρφια της, που θεώρησαν ότι η πραγμάτωση αυτού του σίριαλ δηλώνει έλλειψη σεβασμού στη μνήμη της αδερφής τους και υποστήριξαν ότι θα καταφύγουν στα νόμιμα ένδικα μέσα για να μην πραγματοποιηθεί. Όμως, και άνθρωποι που γνώριζαν την Αλίκη και είχαν συνδεθεί μαζί της διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους και τις επιφυλάξεις τους.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, είπε: «Και γιατί γίνεται αυτό; Για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός μύθου; Ή για να τα αρπάξουμε να βγάλουμε λεφτά;». Έσπευσε όμως να τονίσει: «Θέλω να πιστεύω πως ο Γιάννης, που είναι καλό παιδί και τον αγάπησε πολύ η Αλίκη, όπως κι εγώ, θα έχει μετρήσει σωστά τα πράγματα, τους κινδύνους, θα έχει υπολογίσει τις πολλές παγίδες αλλά και τις κακοτοπιές».

Πικραμένη και θορυβημένη εμφανίστηκε και η Καίτη Λαμπροπούλου, που είχε συνεργαστεί επί πολλά χρόνια με την Αλίκη και τη λάτρευε, αλλά και ο τελευταίος θεατρικός παραγωγός της εθνικής μας σταρ, ο Βασίλης Πλατάκης, που μίλησε για «ρομάντζο λαϊκής κατανάλωσης». Η Νάντια Μουρούζη δήλωσε ότι δεν θέλει να δει ούτε μια σκηνή από τη σειρά, γιατί θεωρεί ότι θα μελαγχολήσει, ενώ και η Νόρα Βαλσάμη, στην οποία πρότειναν να συμμετάσχει στο καστ, αρνήθηκε κατηγορηματικά εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της. Έξαλλος εμφανίστηκε στα κανάλια και ο δεύτερος σύζυγος της Αλίκης, ο Κύπριος επιχειρηματίας Γιώργος Ηλιάδης, που υποστήριξε ότι η Αλίκη είναι μύθος για την Ελλάδα: «Γυναίκες όπως αυτή και η Καρέζη δεν μπορούν να αποδοθούν μέσα σε ένα σίριαλ».

Στην απέναντι όχθη υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν με θέρμη το δύσκολο εγχείρημα. Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι άτυπα ο υπεύθυνος της καλλιτεχνικής παραγωγής και θεωρεί ότι ο Γιάννης είναι ο μόνος που ξέρει καλύτερα απ όλους τη μητέρα του, γι αυτό τον βοηθάει στην πραγματοποίηση του μεγάλου του ονείρου. Το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους ηθοποιούς που παίρνουν μέρος στη σειρά και αδιαφορούν για το αν κάποιοι τους την έχουν στημένη στη γωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες η Κατερίνα Παπουτσάκη έχει ραντεβού με γνωστό κομμωτή, για να βάψει κατάξανθα τα μαλλιά της, όπως ήταν της αξέχαστης Αλίκης, ενώ δουλεύει ατελείωτες ώρες πάνω στο ρόλο της.

Γυρίσματα θα γίνουν στην Πλάκα και στον Κεραμικό και πιθανότατα στη Δραπετσώνα και στο Λαύριο αλλά και στο θέατρο της Αλίκης, όπου ανέβασε τις μεγάλες της επιτυχίες και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Το κάστ του σίριαλ

  • Κατερίνα Παπουτσάκη: Αλίκη Βουγιουκλάκη
  • Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Δημήτρης Παπαμιχαήλ
  • Γιάννης Τσιμιτσέλης: Κώστας Σπυρόπουλος
  • Γιώργος Χρανιώτης4 Βλάσης Μπονάτσος
  • Ευαγγελία Ανδρεαδάκη: Έμυ Βουγιουκλάκη
  • Γιώργης Τσαμπουράκης: Αδερφός Αλίκης
  • Μαρκέλλα Γιαννάτου: Τζένη Καρέζη
  • Βίκυ Παπαδοπούλου: Φίλη Αλίκης
  • Θανάσης Βέγγος:  Θυρωρός Δραματικής

Σχολής Εθνικού Θεάτρου

Χάρης Κολλός:  Γιώργος Ηλιάδης
Ιφιγένεια Τζόλα: Αλίκη (σε ηλικία 8 χρονών)
Όθωνας Μεταξάς: Διάδοχος Κωνσταντίνος

Επίσης οι: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Φένια Παπαδόδημα, Ρεγγίνα Παντελίδη, Μπάμπης Χατζηδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Δημήτρης Σταμούλης, Μαργαρίτα Αμαραντίδου, Ειρήνη Ασλανίδου, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Σόλωνας Τσούνης κ.ά.