Σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο του Σεργιανόπουλου!

27.06.2008
Στόματα ερμητικά κλειστά, έρευνες κάτω από άκρα μυστικότητα, στοιχεία που φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού... Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου από τις αστυνομικές αρχές καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Από τον Γιάννη Πολέμη

Στόματα ερμητικά κλειστά, έρευνες κάτω από άκρα μυστικότητα, στοιχεία που φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού... Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου από τις αστυνομικές αρχές καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο προκειμένου στην τελική φάση οι αστυνομικοί να μην αφήσουν περιθώρια στο δράστη να ξεφύγει. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι συνεχείς έφοδοι στα πάρκα του αγοραίου έρωτα (πλατεία Βάθης, Ζάππειο, Βικτώρια κ.ά.) και οι προσαγωγές που πραγματοποίησαν έφεραν τελικά αποτελέσματα. Άτομα που τις πρώτες ημέρες είχαν εξαφανιστεί από τις κακόφημες πιάτσες μετά από μερικές ημέρες επανεμφανίστηκαν και αναγκάστηκαν να μιλήσουν στους αστυνομικούς. Σύμφωνα λοιπόν με δύο μαρτυρίες, οι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ έχουν καταφέρει να σκιαγραφήσουν ένα προφίλ του δολοφόνου. Πρόκειται για άντρα μελαχρινό με ηλικία γύρω στα 30. Ενδέχεται μάλιστα ο Νίκος Σεργιανόπουλος να είχε μαζί του ένα είδος περιστασιακής φιλίας. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι η εθνικότητα του δράστη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα μας είπε ο συνεργάτης μας Γιάννης Δαραβίγκας. Οι δικές του πηγές θέλουν την αστυνομία να βρίσκεται στο τέλος του νήματος, έχοντας εντοπίσει 2-3 ύποπτους, οι οποίοι από την ημέρα που έγινε το φονικό βρίσκονται κλεισμένοι σε υπόγεια διαμερίσματα κοντά στις προαναφερόμενες περιοχές. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου και αυτό που περιμένει τώρα η αστυνομία είναι να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Επικρατέστερη είναι η εκδοχή ότι ο δράστης είναι γνωστός, δεν έχουν βρεθεί όμως τα αποδεικτικά στοιχεία που θα τον συνδέσουν με το εν λόγω έγκλημα και οι αρχές περιμένουν ακόμη τη λάθος κίνηση. Για μερικούς η δολοφονία δεν έχει κίνητρα πάθους. Παρουσιάζεται όμως ως τέτοια προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να μπορέσουν οι αστυνομικοί να συνεχίσουν τις έρευνες ανενόχλητοι.

Βεβήλωσαν τη μνήμη του! Οργή και αγανάκτηση ένιωσαν εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του Νίκου Σεργιανόπουλου από την κίνηση κάποιων ενοίκων της πολυκατοικίας του ηθοποιού στο Παγκράτι να «αποκαθηλώσουν» τα αφιερώματα που άφηναν στην είσοδο του σπιτιού του θαυμαστές. Ως γνωστόν, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του, με πάρα πολύ κόσμο να συρρέει στο μικρό δρόμο όπου βρίσκεται το σπίτι στον Άγιο Αρτέμιο. Την επόμενη μέρα τα λουλούδια και τα κεριά βρέθηκαν σε παρακείμενο κάδο σκουπιδιών. Την ίδια στιγμή στον εν λόγω διαδικτυακό τόπο συνεχίζονται τα μηνύματα αγάπης για τον αδικοχαμένο ηθοποιό. Μέχρι στιγμής το group στο Facebook έχει ξεπεράσει τα 43.000 μέλη, ενώ τα μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης στην οικογένεια του εκλιπόντος ξεπερνούν τις 5.000.

Τα «τριπάκια» της διασημότητας
Κοκαϊνη, χασίς, χάπια... πολλές είναι οι περιπτώσεις χρήσης ή κατοχής ναρκωτικών ουσιών από επώνυμους που έχουν καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο. Το φθινόπωρο του 1973 κι ενώ ο Στράτος Διονυσίου ηχογραφούσε τα νέα του τραγούδια στα στούντιο της Κολούμπια στον Περισσό, χουντικοί ασφαλίτες μπούκαραν και υποτίθεται ότι βρίκαν πάνω του 600 γραμμάρια χασίς. Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι πήγαν να τον μπλέξουν, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του κι έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές Θεσσαλονίκης. Το σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο της εποχής ήταν τεράστιο, ο Στράτος αφέθηκε λίγο καιρό αργότερα ελεύθερος, αλλά τι πραγματικά συνέβη δεν θα το μάθουμε ποτέ...

Για χασίς συνελήφθη τη δεκαετία του 1970 και ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Η κοινωνική κατακραυγή εκείνη την εποχή ήταν τόσο μεγάλη, που ο γνωστός ηθοποιός αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης αναχώρησε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τις ελάχιστες θαρραλέες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον εφιάλτη των ναρκωτικών είναι και η γνωστή Ματούλα, που έζησε για πολλά χρόνια τον εφιάλτη του λευκού θανάτου. Είχε μάλιστα συλληφθεί για εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών ουσιών και η τότε κοσμική Αθήνα είχε χάσει τον ύπνο της. Μαζί με τη Ματούλα είχε περάσει από τα γραφεία της Δίωξης και ανιψιά γνωστού πολιτικού της εποχής, αν και το θέμα αποσιωπήθηκε μετά την παρέμβαση «μεγάλων δυνάμεων»...

Ήμουν κι εγώ στο κότερο...: Το ντοκουμέντο που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και έδειχνε τον Στέφανο Κορκολή να κάνει έρωτα με την πρώην σύζυγό του Βικτώρια περιελάμβανε και διαλόγους για ναρκωτικές ουσίες. Ο τραγουδιστής, καταρρακωμένος, είχε εμφανιστεί στο γραφείο του τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος του είχε απαγγείλει πέντε κακουργηματικές κατηγορίες περί αγοράς, κατοχής, διάθεσης σε τρίτους, προσφοράς σε τρίτους και διάθεσης χώρου σε άλλους για χρήση ναρκωτικών κατ εξακολούθηση. Οι κατηγορίες κατέρρευσαν στο δικαστήριο.

Ποιος δεν θυμάται τη φράση «ήμουν κι εγώ στο κότερο», σλόγκαν από την υπόθεση της πολυτελούς θαλαμηγούς «Τherapin». Το καλοκαίρι του 2001 ο ιδιοκτήτης της κλινικής «Κασταλία» στη Γλυφάδα Πέτρος Λυμπέρης συνελήφθη όταν στο σκάφος του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης. Στο σκάφος επέβαιναν πολύ επώνυμοι και τα περιοδικά της εποχής βοούσαν περί «ευνοϊκής μεταχείρισης».

Την ίδια χρονιά σε υπόθεση ναρκωτικών ενεπλάκη και το όνομα του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη, ο οποίος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 1 γραμμάριο χασίς και ένα ηρεμιστικό χάπι Lexotanil. Μαζί του βρισκόταν και γνωστός ποδοσφαιριστής. Ο Μαζωνάκης αρνήθηκε στους αστυνομικούς οποιαδήποτε σχέση με ναρκωτικά, υποστηρίζοντας πως το χασίς υπό μορφή «σοκολάτας» του το έδωσε ως δώρο θαυμαστής του και ο ίδιος από αμέλεια δεν άνοιξε καν το πακέτο που είχε πάνω του.

Έπεται συνέχεια; Τον Οκτώβριο του 2007 συνελήφθη το γνωστό μοντέλο Άξια Ανδρεαδάκη με 2,5 γραμμάρια κοκαϊνη στην κατοχή της και λίγους μήνες μετά ακολούθησε η περιβόητη υπόθεση του Νίκου Σεργιανόπουλου, τον οποίο συνέλαβαν στον Κολωνό έχοντας στην κατοχή του ποσότητα κοκαϊνης. Οι υποθέσεις, δυστυχώς, δεν σταμάτησαν εκεί... Το Μάρτιο του 2008 αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον παρουσιαστή Ερρίκο Πετιλόν στην οδό Γερανίου στην Ομόνοια και τον συνέλαβαν για κατοχή μικροποσότητας κοκαϊνης και ηρωίνης.

Ο πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης, η ποσότητα ούτως ή άλλως ήταν ελάχιστη, οπότε αφέθηκε ελεύθερος. «Πρόκειται για μπελά, παιδιά»... Αυτή ήταν η φράση του γνωστού διδύμου Ματθαίου Γιαννούλη και Λευτέρη Βαζαίου, όταν πέρασαν την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απαντήσουν στο ποιος και γιατί τους έστειλε δέμα με 7,8 γραμμάρια κοκαϊνη στη Νάξο.

Τον Ιούνιο ήταν η σειρά του γιου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Γιάννη Παπαμιχαήλ. Ο ίδιος μέσα στις παραισθήσεις των ναρκωτικών κάλεσε την αστυνομία σπίτι του λέγοντας πως τον απειλεί κάποιος Αλβανός. Μετά την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν στο σπίτι του 2,5 γραμμάρια κοκαϊνη, 50 χάπια και σφαίρες. Εισαγγελέας και ανακριτής τον άφησαν ελεύθερο, καθώς, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είναι χρόνιος χρήστης. Πιο πρόσφατη υπόθεση είναι αυτή του 45άχρονου ηθοποιού Θανάση Ζέρβα, γνωστού από τη συμμετοχή του σε σειρές του Μανούσου Μανουσάκη. «Είμαι περιστασιακός χρήστης», δήλωσε ο ηθοποιός όταν συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μικροποσότητα κοκαϊνης.

Γ.Π.