Σχοινάς: "Θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα"!

16.03.2011
Διαψεύδει ότι περνάει προσωπική και οικονομική κρίση, ενώ προετοιμάζει το έδαφος για μόνιμη εγκατάσταση μαζί με την Καίτη Γαρμπή και τον γιο τους στο εξωτερικό!

Διαψεύδει ότι περνάει προσωπική και οικονομική κρίση, ενώ προετοιμάζει το έδαφος για μόνιμη εγκατάσταση μαζί με την Καίτη Γαρμπή και τον γιο τους στο εξωτερικό!

Γιατί εξαφανίστηκες;

Το τραγούδι και τη μουσική γενικότερα δεν τα βλέπω ως δουλειά αλλά ως χόμπι. Μετά το «Fame Story» και όλα αυτά τα μουσικά ριάλιτι όπου όλοι μπήκαμε σε ένα «τσουβάλι», ήθελα να βλέπω τη φωτιά απέξω κι όχι από μέσα... Επέλεξα να σταματήσω, αλλά είχα το στούντιό μου κάτω από το σπίτι κι έκανα πράγματα που μου άρεσαν. Δεν θέλαμε ο μικρός να μεγαλώσει με μια ξένη γυναίκα κι επειδή η Καίτη τότε δούλευε περισσότερο και είχε μεγαλύτερη πορεία στον χώρο, αποφασίσαμε να μείνω εγώ στο σπίτι. Μετά έκανα τη δισκογραφική εταιρεία «Friends Music Factory» με τον Γιώργο Αλκαίο και τώρα που μεγάλωσε ο μικρός και έγινε 11 χρόνων, ήθελα να κάνω τη δική μου μουσική πρόταση στο κοινό παίζοντας unplugged και μου έκατσε καλά.

Ενιωσες ποτέ η δημοτικότητα της Καίτης να σε επισκίασε;

Ποτέ. Ηταν επιλογή μου. Μάλιστα, όταν παντρεύτηκα βρήκα μια σακούλα από σκουπίδια με γράμματα θαυμαστριών που έγραφε «μας πρόδωσες». Ενώ ήμουν και από εκείνους που έλεγα στους νεότερους καλλιτέχνες «δεν θα παντρευτεί κανείς και δεν θα βγάλει στη δημοσιότητα αμόρε. Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι μόνος του». Ετσι έλεγα, αλλά μετά ερωτεύεσαι και δεν καταλαβαίνεις πλέον τίποτα. Κι έτσι έγινε. Την οικογένειά μου τη βάζω πάνω απ’ όλα.

14 χρόνια παντρεμένοι και δεν έχετε δώσει κανένα δικαίωμα. Κάθε λίγο και λιγάκι στα έντυπα μιλούν για κρίση. Τι συμβαίνει πραγματικά;

Τίποτα. Εμείς είμαστε μια χαρά. Υπάρχει όμως ένας δημοσιογράφος που δεν μας γουστάρει κι από αυτόν έχουν ξεκινήσει πάρα πολλά πράγματα. Και δεν ξέρω πραγματικά τον λόγο γιατί εμείς βοηθάμε κόσμο, δεν μας βοηθάνε! Εμείς δεν παίξαμε τζόγο, ούτε κάναμε κάτι επιλήψιμο, απλώς αγοράσαμε κάποια σπίτια με τα λεφτά που κερδίσαμε δουλεύοντας στη νύχτα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης πουλάς το ένα για να ζήσεις καλά. Το σπίτι στην Επίδαυρο δεν το πουλάμε. Εγραψαν ότι πουλήσαμε δύο σπίτια στο Κεφαλάρι, κάτι που είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια!

Δεν σας ενοχλεί που γράφονται αυτά όταν μάλιστα έχετε ένα παιδί που τα διαβάζει;

Οχι, δεν μας ενοχλεί. Εχουμε περάσει και στο παιδί ότι ένα μέρος της δουλειάς μας είναι κι αυτό με τα ΜΜΕ και ό,τι σου γράφουν -καλό ή κακό- είναι καλό. Αρκεί να ασχολούνται μαζί σου.

Τι είναι αυτό που κρατάει τον γάμο σας -εκτός από το παιδί- ζωντανό;

Πάνω απ’ όλα ο σεβασμός. Ο διάλογος και η αλήθεια. Εχουμε μια πολύ ήρεμη θάλασσα και δεν γουστάρουμε για κανένα λόγο να πετάμε μέσα πετραδάκια και κοτρόνες.

Στη δεκαετία του ’90 υπήρξες pop είδωλο και γινόταν χαμός από τις θαυμάστριες. Πώς νιώθεις που μεγαλώνεις, ωριμάζεις και όλο αυτό είναι παρελθόν;

Και τα παιδιά αυτά που τότε μου έσκιζαν τα ρούχα και φώναζαν, μεγαλώνουν μαζί μου. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα τώρα που ξαναδουλεύω να βλέπω τα παιδιά εκείνα που έχουν γίνει 25 χρονών. Η κάθε εποχή έχει τις δικές της μόδες. Ο κόσμος με ακολουθεί, με στηρίζει στις δισκογραφικές δουλειές κι είναι αυτά τα παιδιά που με στήριξαν και μεγάλωσαν μαζί μου. Νιώθω πολύ γεμάτος και τυχερός. Να’ναι καλά!

Πώς κρίνεις τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας;

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε πιάσει πάτο, είναι μια πολύ κακή στιγμή. Στην Ευρώπη, στην Αμερική και την Αυστραλία, όπου πήγα λόγω δουλειάς και έμεινα καιρό, εκεί σέβονται πάρα πολύ τους πολίτες. Εχουν τρομερά συστήματα υγείας, οι τύποι που κλέβουν μπαίνουν φυλακή... πράγμα που δεν συμβαίνει εδώ. Ζούμε σε μια πάρα πολύ άσχημη κατάσταση με πολλά λαμόγια και προτείνω στον κόσμο αν μπορέσει να φύγει στο εξωτερικό. Εδώ επικρατούν τα λαμόγια. Δεν γουστάρουν να δουλεύουν, είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στις καφετέριες. Τώρα με την οικονομική κρίση κάτι άρχισαν να κάνουν, αλλά δεν μαζεύεται το πράγμα. Δεν γουστάρω καθόλου που μένω στην Ελλάδα. Ζω σε μια χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία η οποία έμεινε μόνο στην ιστορία της. Τίποτα, καμία εξέλιξη! Το επόμενο σχέδιό μου είναι να φύγουμε οικογενειακώς από την Ελλάδα. Το οργανώνω εδώ και καιρό για να μπορέσουμε να αποδράσουμε στο εξωτερικό.

Who is who

Μετράει 18 χρόνια στη δισκογραφία. Το ποπ είδωλο της δεκαετίας του ’90 έχει στο ενεργητικό του έντεκα άλμπουμ και πέντε cd singles. To 2000 το άλμπουμ «Μου ταιριάζεις» έγινε δύο φορές πλατινένιο. Είναι παντρεμένος από το 1997 με την Καίτη Γαρμπή και ο 11χρονος γιος τους Δημήτρης είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Επίσης το Dionysis Sxoinas Web Radio http://dionisis-schinas.de.tl είναι ο διαδικτυακός τόπος που δημιούργησε ο τραγουδιστής όπου μπορείτε να ακούσετε τις προσωπικές μουσικές επιλογές του, ενώ ετοιμάζει και το καινούργιο του cd.

Συνέντευξη στη Σίσσυ Μενεγάτου