Βίκυ Κουλιανού:"Μετά τη Ζυγούλη το χάος"!

28.03.2011
Πολλές επιθυμούσαν τον τίτλο του top model, αλλά οι πιο πολλές δεν είχαν τα προσόντα. Η Βίκυ Κουλιανού πάλι τον κέρδισε δικαιωματικά σαρώνοντας τις πασαρέλες, συνεργαζόμενη με κορυφαίους σχεδιαστές και αποκτώντας τεράστιο κασέ.

Πολλές επιθυμούσαν τον τίτλο του top model, αλλά οι πιο πολλές δεν είχαν τα προσόντα. Η Βίκυ Κουλιανού πάλι τον κέρδισε δικαιωματικά σαρώνοντας τις πασαρέλες, συνεργαζόμενη με κορυφαίους σχεδιαστές και αποκτώντας τεράστιο κασέ.

Στο πέρασμα του χρόνου δοκιμάστηκε επιτυχώς στην παρουσίαση,αργότερα πέρασε στην υποκριτική και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναλάβει τον ρόλο της σχεδιάστριας μόδας, ο οποίος και την καλύπτει απόλυτα. Η ίδια μιλά για τα πολλά και διαφορετικά «στοιχήματά» της και αναφέρεται για πρώτη φορά στον χαμό του πατέρα της, που λάτρευε και που δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει.

Ηθοποιό σε αφήσαμε, σχεδιάστρια μόδας σε βρίσκουμε.

Μου αρέσει να δοκιμάζω και να δοκιμάζομαι. Από οκτώ χρονών με θυμάμαι να σχεδιάζω κοπέλες με ωραίες τουαλέτες σε βιβλία και τετράδια. Αργότερα πίστευα ότι ήταν προμήνυμα για το μόντελινγκ που ακολούθησε, αλλά να που χρόνια μετά βλέπω ότι ήταν κάτι που πολύ το αγαπούσα και με εξέφραζε. Αρχικά ζωγράφισα μπλούζες κι έπειτα ήρθε η ιδέα της Vicky Koulianou Collection, με δικές μου δημιουργίες, με τουαλέτες αλλά και με ευκολοφόρετα ρούχα που πουλάω σε χοντρική και σε λιανική σε ένα show room, ένα ζεστό μαγαζί που έχω στη Νέα Σμύρνη...

Oταν έγινες σχεδιάστρια δέχτηκες πόλεμο από τους επαγγελματίες του χώρου ή σε αγκάλιασαν;

O Mάκης Τσέλιος με αγκάλιασε ζεστά -συνεργαστήκαμε μάλιστα στη συνέχεια- και ο Λάκης Γαβαλάς ενθουσιάστηκε από το καινούργιο μου «στοίχημα». Oχι, δεν είχα πόλεμο!

Το μόντελινγκ σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το μόντελινγκ της εποχής που μεσουρανούσες εσύ.Τι άλλαξε;

Ολα! Η κατάσταση είναι χάλια. Eχει πέσει το επίπεδο τρομερά, δεν υπάρχουν μοντέλα που να έχουν συνέχεια. Κάνουν μία-δύο επιτυχίες και εξαφανίζονται. Eχουν όλες ημερομηνία λήξεως. Να μου πεις, όλες είχαμε. Αλλά οι καινούργιες λήγουν σε ένα-δύο χρόνια. Δεν ξέρω τι φταίει. Τα λίγα χρήματα που παίρνουν; Βαριούνται και δεν δουλεύουν, δεν ξέρουν να περπατάνε, να δείξουν τα ρούχα. Τελευταία των Μοϊκανών ήταν η έξοχη Κάτια Ζυγούλη. Επειτα από αυτήν... το χάος. Παλιότερα υπήρχαμε έξι-επτά «ονόματα» που κάναμε διεθνή καριέρα, που ήμασταν top models στην ουσία κι όχι επειδή έτσι χαρακτηρίζαμε τους εαυτούς μας. Και στεναχωριέμαι με αυτό το πράγμα και με το πόσο ξέπεσε το μόντελινγκ στη σημερινή εποχή!

Ποια είναι η γνώμη σου για το Next Top Model;

Ποιο... Next και ποιο... Top; Μπήκαν, μαλλιοτραβήχτηκαν και πέραν τούτου ουδέν. Hταν επίπεδο μοντέλων αυτό;

Η Βίκυ Καγιά πώς τα πήγε; Θεωρείς ότι υπερέβαλε λίγο;

Θεωρώ ότι υπηρέτησε τις επιταγές του ξένου concept. Τήρησε κατά γράμμα -ως όφειλε- τη γραμμή του ριάλιτι που έρχεται «πακέτο» απ’ το εξωτερικό. Μου άρεσε πολύ η Τζένη Μπαλατσινού, που ήταν μετρημένη και σοβαρή.

Σου έκαναν πρόταση να συμμετάσχεις στο όλο concept;

Δεν μου έκαναν καμιά πρόταση και με παραξένεψε. Είδα διάφορους να μπαίνουν και να δίνουν συμβουλές, αλλά εμένα δεν μου ζητήθηκε τίποτα. Θα μπορούσα να δείξω πασαρέλα, θα μπορούσα να τους λύσω απορίες, αλλά ΟΚ...

Σε φώναξαν, όμως, να χορέψεις στο πρώτο «Dancing»!

Hταν μια καλή εμπειρία. Πιάστηκα πολύ (γέλια), αλλά η εμπειρία ήταν ενδιαφέρουσα.

Δεν το μετάνιωσες, δηλαδή, που συμμετείχες σε αυτό...

Γιατί να μετανιώσω; Επειδή βγήκα νωρίς; Μα δεν πήγα για τη νίκη -πήγα για την εμπειρία και αυτή μου άρεσε!

Θα παρουσίαζες μια εκπομπή μαγειρικής αν σου έλεγαν;

Ποτέ δεν λέω ποτέ. Με τις κατάλληλες συνθήκες και με κάποια εχέγγυα, είμαι ανοιχτή να συζητήσω πολλά.

Γιατί έπαψες να εργάζεσαι ως ηθοποιός. Σου τέλειωσε;

Oχι βέβαια! Αγαπούσα και αγαπώ πολύ την υποκριτική. Eτυχαν όμως πολλά. Πέρασα ένα πρόβλημα υγείας -ήμουν με κολάρα για καιρό λόγω προβλήματος στον αυχένα μου- μετά πέρασα μια σοβαρή ανεμοβλογιά από το παιδικό όπου έπαιζα και έπειτα ήρθε ένα πολύ σοβαρό χτύπημα. Eχασα τον λατρεμένο μου πατέρα -ήταν η μεγάλη μου αδυναμία. Eφυγε ξαφνικά, αναπάντεχα. Στα 63 του χρόνια σταμάτησε η καρδιά του. Μου λείπει πολύ και δεν μπορώ να ξεπεράσω τον χαμό του. Eμεινα μακριά από όλα μετά από αυτό. Eμεινα σπίτι. Aρχισα να σχεδιάζω όπως όταν ήμουν παιδί ?του άρεσαν πολύ αυτά που ζωγράφιζα. Eτσι ήρθαν οι πρώτες δημιουργίες, μετά η κολεξιόν, το show room, οι τουαλέτες, τα ρούχα μου...

Αγαπάς τα ρούχα,αλλά δεν έκλεισε ο κύκλος υποκριτική...

Oχι, δεν έκλεισε. Eμεινα εκτός πέντε χρόνια, έριξα το βάρος μου στις κολεξιόν μου, αλλά αν τύχει κάτι κάτι καλό, θα το κάνω με μεγάλη χαρά -είτε στο θέατρο, είτε στην τηλεόραση.

Υπήρξες η λατρεμένη των περιοδικών. Σου έχουν λείψει τα εξώφυλλα και όλη αυτή η προβολή που είχες;

Δεν τρελαινόμουν ποτέ για εξώφυλλα και για την προβολή. Hταν κομμάτι της δουλειάς μου. Ποτέ δεν «μέθυσα» και κυρίως ποτέ δεν τρελάθηκα από όλο αυτό. Με το που γύριζα στο σπίτι μου άφηνα έξω την «Κουλιανού» και γινόμουν η Βίκυ. Πίσω από το Top Model υπήρχε πάντα η άλλη, η... κανονική, απλή Βίκυ!

Με υπογραφή
Μετά το «Vicky Koulianou Collection» που έχει ανοίξει στη Νέα Σμύρνη, σχεδιάζει να ανοίξει κι άλλα καταστήματα στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι. Θέλει να κάνει αλυσίδα την επιτυχημένη κολεξιόν της με τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Ενα από τα πιο ακριβά κομμάτια της στοιχίζει €300!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ