Χρ. Λαμπίρη: "Ποτέ δεν τα παρατάω στα δύσκολα"!

23.03.2011
Δεν θέλει κόπο να είσαι αξιοπρεπής. Θέλει τρόπο. Και η Χριστίνα Λαμπίρη έχει τον τρόπο να παρουσιάζει ένα από τα πιο ευπρεπή μεσημεριανά της TV χωρίς ποτέ να προσβάλει ή να κανιβαλίσει κανέναν, χωρίς να... κλείσει σπίτια όπως άλλες «ιέρειες» του είδους.

Αξιοπρεπέστατη και αξιότατη συνάδελφο» σε χαρακτήρισε στο «Radar!» η Ελενα Ακρίτα.Σε εξέπληξε;

Πραγματικά συγκινήθηκα γιατί δεν είναι λίγο να ακούς τέτοιες κουβέντες από τόσο σημαντικούς ανθρώπους. Η Ακρίτα είναι για μένα ίνδαλμα. Θα ήθελα πολύ να είχα λίγο από το ταλέντο της και την πορεία της φυσικά.

«Αλλαξαν τα μεσημεριανά που τα έχουμε δαιμονοποιήσει, όταν μεσημεριανό κάνουν όλοι απ’ τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Και μεσημεριανό με την παλιά, κακή έννοια» ανέφερε επίσης η Ελενα Ακρίτα. Οντως σας έχουν δαιμονοποιήσει;

Σίγουρα. Σε σημείο που πλέον ακούγεται σαν? βωμολοχία! «Μεσημεριανό έγινες»! Το σίγουρο είναι ότι στο πέρασμα του χρόνου μάς έμεινε μόνο η ρετσινιά και ο χαρακτηρισμός, γιατί το περιεχόμενο εκτιμώ ότι είναι πολύ πιο light σήμερα απ’ ό,τι ήταν στο ξεκίνημα. Τουλάχιστον στη δική μας εκπομπή προσπαθούμε περισσότερο να βγάλουμε γέλιο και να ξεκουράσουμε τον κόσμο παρά να κουνήσουμε το δάχτυλό μας σε κάποιον «σταρ». Δεν ξέρω πόσο το καταφέρνουμε. Προσπαθούμε πάντως!

Μεσημεριανό χαρακτήρισες το «Πρωινό mou» και αυτό άναψε νέες φωτιές. Εμμένεις στη θέση του αυτή;

Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω λεκτικές «κωλοτούμπες» και μπορεί να το έχω πληρώσει κιόλας. Αλλά αρκετά με την ιστορία αυτή. Δεν είπα ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν τους υποτίμησα ως συναδέλφους. Το συγκεκριμένο πρωινό βασίζει ένα σημαντικό κομμάτι του στην αναπαραγωγή ειδήσεων lifestyle και κυρίως στον σκληρό συχνά σχολιασμό τους. Αντίθετα ο Γρηγόρης στο πρωινό του απλά διάβαζε συνεντεύξεις, πρόβαλλε κοσμικά γεγονότα, αλλά έμενε στην παρουσίαση. Δεν νομίζω ότι συμβαίνει το ίδιο σήμερα. Αφού όμως τους φέρνει νουμεράκια, γιατί όχι; Αυτό δεν είναι τελικά το ζητούμενο; Χαμηλό κόστος, υψηλά νούμερα. Αρχή της τηλεοπτικής οικονομίας. Απλούστατο!

Πολλοί περίμεναν τη «μεσημεριανή» Φαίη στη γωνία για να την «εκτελέσουν», αλλά τελικά δεν το έκαναν. Σου αρέσει εσένα;

Πολύ. Και χαίρομαι ειλικρινά, όχι γιατί είμαι καλός άνθρωπος, αλλά γιατί απέδειξε ότι ένας καλός παρουσιαστής είναι πάντα ένας καλός παρουσιαστής ανεξάρτητα απ’ το περιεχόμενο της εκπομπής που παρουσιάζει. Η Φαίη έχει απίστευτη αμεσότητα και ηρεμία, εκτίθεται όσο πρέπει να εκτεθεί και φαίνεται να απολαμβάνει πραγματικά όλο αυτό που της συμβαίνει. Φυσικά και τη βοηθά και το τηλεοπτικό περιβάλλον στο οποίο κινείται, αλλά έχω δει και άλλους συναδέλφους να πασχίζουν να επιβιώσουν και σε μικρά και σε μεγάλα κανάλια χωρίς καμία επιτυχία.

Γιατί γκρεμοτσακίστηκαν οι Καραμεροχαριτάτοι φέτος;

Το θέμα δεν είναι να είσαι πρώτος, αλλά να διατηρηθείς πρώτος. Με τα παιδιά ήμασταν όλοι αυστηροί γιατί απαιτούσαμε να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία. Η συνταγή του Mega φέτος είναι πολύ δυνατή. Νομίζω ότι ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία. Η εμπειρία μου μπροστά στην κάμερα τα τελευταία 9 χρόνια με δίδαξε ότι ο κόσμος δεν πιάνεται ποτέ κορόιδο. Ψυχολογικά λοιπόν αυτό σου ασκεί τεράστια πίεση που γίνεται φαύλος κύκλος. Εκεί λοιπόν είναι η κρίσιμη στιγμή για τον παρουσιαστή. Τα μεγάλα νούμερα σου δίνουν έναν άλλο αέρα παρουσίασης, αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση κι ο τηλεθεατής περνάει καλά μαζί σου και σε ακολουθεί. Τα λιγότερο καλά σε αποσυντονίζουν. Αναλώνεσαι περισσότερο στο να εντοπίσεις τι φταίει και δεν πας καλά, παρά να κάνεις καλά τη δουλειά για την οποία πληρώνεσαι. Μόλις, λοιπόν, ο τηλεθεατής αντιληφθεί την αγωνία σου, πάει αλλού. Δεν θα σου κάνει ψυχανάλυση! Εκείνο που θέλει είναι χαρά και αισιοδοξία!

Και η Ελένη Μενεγάκη; Είναι τρίτη σε τηλεθέαση και δύο-τρεις φορές έπεσε και κάτω από τη βάση φέτος. Πού λες ότι οφείλεται αυτό;

Αν ήξερα τι δεν πάει καλά στην εκπομπή της Ελένης μάλλον θα έπρεπε να είμαι μια διοικητική υπάλληλος και όχι παρουσιάστρια! Πάντως, μιλάμε για τη μακροβιότερη παρουσιάστρια στην ελληνική τηλεόραση, μαζί με τη Ρούλα φυσικά, και ίσως την πιο ακριβοπληρώμένη. Επίσης ξέρω ότι όποιο περιοδικό την έχει εξώφυλλο ξεπουλάει. Τι να πεις, λοιπόν, για εκείνη; Και τα σκυλιά δεμένα, που λένε.

Εσύ πότε θα κάνεις πρωινό; Ο Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε ότι σκεφτόταν σοβαρά να σας κάνει σκάντζα με τη Μελέτη, αλλά δεν το έκανε γιατί μία από τις δυο σας αρνήθηκε και δη σθεναρά. Εσύ ήσουν αυτή ή πέφτω έξω;

Γιατί το υποθέτεις αυτό; Πραγματικά δεν ξέρω τι απάντησε η Ελεονώρα. Θα σου πω όμως τι συνέβη με μένα. Οντως ο κύριος Μαλέλης σε μια σύσκεψη κι άλλων στελεχών μου πρότεινε να... μετακομίσω το πρωί. Δεν συζητήσαμε, όμως, ποτέ λεπτομέρειες. Θα μου πεις, αφού δεν είπες ναι από την αρχή, τι σόι λεπτομέρειες να συζητήσετε; Γενικώς, πάρα πολύ δύσκολα αποχωρίζομαι πράγματα στη ζωή μου. Σκέφτηκα εκείνη την ώρα ότι έχω δώσει έναν μεγάλο αγώνα να επιβιώσω σε μια εξαιρετικά δύσκολη ζώνη. Εχω ζήσει καλές στιγμές και κακές στιγμές. Δεν μου ερχόταν καλά συνειδησιακά να τα παρατήσω στα δύσκολα για να κάνω το ίδιο πράγμα, άλλη ωρα. Εκεί κόλλησα και περισσότερο φοβήθηκα, για να σου είμαι απόλυτα ειλικρινής. Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με τον κόσμο να με ακολουθεί σε όποια ζώνη κι αν είμαι! Προτίμησα λοιπόν να παραμείνω και να παλέψω και φέτος.

Αφού τα μεσημεριανά «τελειώνουν», γιατί να μην κάνεις πρωινό; Δηλαδή μόνο τα μεσημεριανά και τα πρωινά είναι τηλεοπτικά προγράμματα;

Επειτα τι είναι η τηλεόραση; Κληρονομικό διακαίωμα; Επειδή ολοκληρώνει τον κύκλο του ένα προϊόν πρέπει ντε και καλά να το μεταφέρεις το πρωί μόνο για να υπάρχεις τηλεοπτικά;

Με την Τατιάνα και την Ελεονώρα γίνατε οι... οι Αγγελοι του Σταμάτη. Με την πρώτη δεν είχατε χωρίσει καλά, με τη δεύτερη όλο και κάτι «έπαιζε» και ξαφνικά γίνατε «φίλες». Αυτό επιβλήθηκε απ’ ό,τι κατάλαβα.

Το θέμα μας με την Τατιάνα έχει λυθεί στον αέρα της εκπομπής και μάλιστα σχολιαστήκαμε γι’ αυτό. Για την Ελεονώρα θα πω αυτό που έχω πει πολλές φορές: Είμαστε μια χαρά, είμαστε και μεσοτοιχία. Δεν έχω θέμα με τη γειτόνισά μου. Απλώς δεν κάνουμε παρέα εκτός σταθμού. Οπως δεν κάνω και με κανέναν άλλο συνάδελφο. Επίσης, είναι ποτέ δυνατόν να επιβληθεί εκεχειρία ανάμεσα σε γυναίκες; Αν αποφασίσουμε να μαλώσουμε δεν μας σταματάει τίποτα!

Θα δεχόσουν να παρουσιάσεις εκπομπή μαγειρικής ή όχι;

Ασφαλώς! Νομίζω ότι ειδικά εγώ έπρεπε να κάνω εκπομπή μαγειρικής, που τρώω όλο το φαΐ μου! Σοβαρά τώρα, αν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να κάνω κάτι άλλο στην τηλεόραση θα το συζητούσα. Εχω ξαναπεί ότι έχω ξεκινήσει πίσω από τις κάμερες και θεωρώ απολύτως φυσικό να ξαναγυρίσω. Οχι ότι δεν θα μου λείψει όλο αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό ήταν για μένα ένα ευχάριστο διάλειμμα και μια ?αν και ψυχοφθόρα? απολύτως εξαιρετική εμπειρία.

Θα πήγαινες να τραγουδήσεις ή να χορέψεις σε ριάλιτι;

Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη δοκιμασία. Επειτα η τηλεόραση θέλει πολύ χρόνο κι εγώ αυτήν τη στιγμή στη ζωή μου έχω άλλες προτεραιότητες. Από την άλλη φαντάζομαι ότι όσοι συμμετέχουν πιστευουν ότι έχουν ένα ταλέντο, μικρό ή μεγάλο. Δεν πιστεύω ότι έχω φωνή η οποία θα δικαιολογούσε την παρουσία μου σε τέτοιο show, ούτε και χορευτικές ικανότητες που θα χαρακτηρίζονταν δεινές!

Πάμε στις «Αληθινές Νοικοκυρές», που προκάλεσαν... κόλαση.

Τι να πω γι’ αυτό τώρα; Είναι εκτός τόπου και χρόνου για μένα όλη αυτή η ιστορία. Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση μου από τα δύο πρώτα επεισόδια. Βασικά δεν αντιπροσωπεύεται ο τίτλος της σειράς. Ούτε... real βλέπω ούτε... housewife!

Απ’ τις Αληθινές Νοικοκυρές πάμε στις Αληθινές Ιστορίες;

Δεν έχω άποψη. Δεν το έχω παρακολουθήσει ούτε μισή φορά.

Τι βλέπεις στην τηλεόραση φανατικά και τι δεν βλέπεις;

Βλέπω δελτία, φανατικά «Ράδιο Αρβύλα», αλλά και παλιές ελληνικές ταινίες. Μη νομίζεις πάντως ότι παρακολουθώ και πολύτηλεόραση. Περισσότερο βλέπω όταν είμαι εκτός Ελλάδος για να παίρνω καμία ιδέα. Αυτό οφείλεται μάλλον στον άντρα μου που δεν βλέπει με τίποτα τηλεόραση! Να φανταστείς όταν βάζω κανένα DVD να δούμε... στα πρώτα 10 λεπτά έχει αποκοιμηθεί!

Αφήνουμε τη Λαμπίρη να πάμε στη Χριστίνα. Βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Πώς νιώθεις στον δεύτερο γάμο που τόλμησες;

Νιώθω απίστευτα όμορφα. Ξέρεις, εκτιμώ ότι είναι σπάνιο να είσαι σε όλους τους τομείς της ζωής σου το ίδιο καλά. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τώρα είμαι πολύ καλά σε προσωπικό επίπεδο. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!

Και η κόρη σου; Είναι ο πιο μεγάλος έρωτας της ζωής σου;

Η κόρη μου είναι η ζωή μου!

Data Bank

  • Ξεκίνησε την καριέρα της από τα έντυπα και η πρώτη δουλειά της, που τη θυμάται με νοσταλγία, ήταν στο «Πάνθεον». Ακολούθησαν συνεργασίες με το «Ενα», «Cosmopolitan» και τον «Ταχυδρόμο».
  • Το 1992 μπήκε στην τηλεόραση ως υπεύθυνη διαφόρων εκπομπών, στην οποία όπως λέει έμαθε πολλά -κι έπαθε πολλά περισσότερα!
  • Δηλώνει εθισμένη στη σοκολάτα. Ακόμα και τώρα, που νηστεύει, τρώει μαύρη σοκολάτα!
  • Πηγαίνει κάθε πρωί στο γυμναστήριο πριν φτάσει στα πλατό του Star όπου φιλοξενείται η εκπομπή της !
  • Λατρεύει τα ελληνικά νησιά και την Ισπανία, που είναι η μανία του συζύγου της!
  • Θέλει πολύ να γράψει ένα βιβλίο, αλλά όχι με τα όσα έζησε κι έπαθε στον χώρο. Προτιμά να γράψει ένα ερωτικό μυθιστόρημα!

Αγροτικη ζωη

Εχει οκτώ σκυλιά στο σπίτι της στο Μαρκόπουλο και ένα στο σπίτι του Πικερμίου, ενώ ονειρεύεται όταν πια φύγει από την τηλεόραση να φτιάξει μια τεράστια φάρμα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ