Με κοκαΐνη πιάστηκε ο εισαγγελέας που έκαψε την Πάρις

22.03.2011
Είναι να μην τα βάλεις με την Πάρις Χίλτον. Είναι ειρωνία της τύχης αλλά ο αναπληρωτής εισαγγελέας που διέταξε τη δίωξη της Πάρις Χίλτον για κατοχή κοκαΐνης τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνελήφθη μέσα στο Σαββατοκύριακο με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες (και χειρότερες).

Είναι να μην τα βάλεις με την Πάρις Χίλτον. Είναι ειρωνία της τύχης αλλά ο αναπληρωτής εισαγγελέας που διέταξε τη δίωξη της Πάρις Χίλτον για κατοχή κοκαΐνης τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνελήφθη μέσα στο Σαββατοκύριακο με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες (και χειρότερες).

Ο 47χρονος Ντέιβιντ Σούμπερτ (David Schubert) συνελήφθη στο Λας Βέγκας το απόγευμα του Σαββάτου από τις αρχές που τον έπιασαν επ' αυτοφώρω να αγοράζει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την ποινική δίωξη της Πάρις Χίλτον -η διάσημη κληρονόμος είχε υποστηρίξει πως η τσάντα στην οποία βρέθηκαν τα ναρκωτικά δεν ήταν δικιά της- και του ποπ σταρ Μπρούνο Μαρς.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο "Reuters", ο εισαγγελέας της περιοχής Ντέιβιντ Ρότζερ (David Roger) δήλωσε:

"Είμαι απογοητευμένος που μαθαίνω πως ένα συνάδελφός μου αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες. Πρόκειται για ένα άτομο στο οποίο έδειξα εμπιστοσύνη και του έδωσα να διαχειριστεί υποθέσεις που αφορούσαν την διακίνηση ναρκωτικών. Πάντως, στην περίπτωσή του, ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, συνελήφθη και θα δικαστεί όπως κάθε άλλος πολίτης. Κανείς δεν βρίσκεται πάνω από το νόμο, ακόμα και ένας αναπληρωτής εισαγγελέας".

Ο Σούμπερτ, δεν θα δικαστεί στην περιοχή του αλλά στη Γενική Διεύθυνση της Νεβάδα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε υπόνοια άνισης μεταχείρισης ενώ υπάρχει και παύση καθηκόντων τους μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Σούμπερτ εθεάθη να βάζει μέσα στην λευκή BMW τον Ρέιμοντ Στρίτερ (Raymond Streeter) σε περιοχή που είναι γνωστή για τη διακίνηση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τους δύο άντρες μέχρι το συγκρότημα κατοικιών στο οποίο ο Στρίτερ αγόρασε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης για λογαριασμό του αναπληρωτή εισαγγελέα.

Και οι δύο άντρες συνελήφθησαν λίγο αργότερα και ο Στρίτερ αποκάλυψε στους ντετέκτιβ πως ο Σούμπερτ, ο οποίος συστηνόταν με το όνομα Τζο, τον έβαζε πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα, να αγοράζει κοκαΐνη αξίας 40 δολαρίων την κάθε φορά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Ντέιβιντ Τσέσνοφ (David Chesnoff) που είχε εκπροσωπήσει τόσο την Πάρις όσο και τον Μαρς, τόνισε:

"Δεν γνωρίζω τα ακριβή στοιχεία. Πιστεύω όμως στην αθωότητα κάθε κατηγορουμένου μέχρι αποδείξεως του εναντίου".

Θυμίζουμε πως η 30χρονη Χίλτον συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο να έχει στην κατοχή της ποσότητα κοκαΐνης που έφτανε τα 0.8 γραμμάρια κατά τη διάρκεια ελέγχου από την τροχαία. Τότε, την γλίτωσε με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας και αφού παραδέχτηκε τελικά την ενοχή της.

Κατερίνα Πατούλια