Η νέα γενιά τηλεαστέρων θα πάρει τη σκυτάλη;

18.04.2011
Η τηλεόραση είναι ένα Μέσο που έχει πάντα ανάγκη από νέα πρόσωπα. Ιδίως τώρα, λόγω κρίσης, που τα κανάλια έχουν μετατραπεί σε... κινούμενη άμμο, έτοιμα να «καταπιούν» παραδοσιακές τηλεοπτικές αξίες και τα μεγάλα κασέ.

Η τηλεόραση είναι ένα Μέσο που έχει πάντα ανάγκη από νέα πρόσωπα. Ιδίως τώρα, λόγω κρίσης, που τα κανάλια έχουν μετατραπεί σε... κινούμενη άμμο, έτοιμα να «καταπιούν» παραδοσιακές τηλεοπτικές αξίες και τα μεγάλα κασέ. Ταυτόχρονα, όμως, η κρίση δημιουργεί και... βεβαιότητα σε κάποιους. Σε ποιους; Στο νέο αίμα της TV, που αν και φέρνει αποτελέσματα, ήτοι τηλεθεάσεις, οι αμοιβές τους φυσικά δεν συγκρίνονται με αυτές της παλιάς φρουράς. Εχουν δώσει ήδη τις εξετάσεις τους ως δευτεραγωνιστές και μέχρι στιγμής τα δείγματα γραφής τους κρίνονται άκρως ικανοποιητικά. Είναι νέοι, είναι ωραίοι, έχουν τηλεοπτικό έρεισμα και επειδή η... αναδιάρθρωση των προσώπων της ελληνικής τηλεόρασης είναι προ των πυλών, σύντομα θα είναι οι πρωταγωνιστές της.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί το νέο τηλεοπτικό δίδυμο Σάββας Πούμπουρας - Δημήτρης Βλάχος. Ο ΑΝΤ1 επένδυσε σε δύο παιδιά της νέας γενιάς δίνοντάς τους δική τους εκπομπή και μάλιστα στο πράιμ τάιμ. Και η επένδυση απέδωσε, αφού από πλευράς τηλεθέασης τα πάνε μια χαρά. Ο Σάββας Πούμπουρας έγινε γνωστός από τη διαφήμιση με το Γιούρο και μετέπειτα από το «Μες στην καλή χαρά» και το «Dancing», στο οποίο γνώρισε τον Δημήτρη Βλάχο και γίνανε φιλαράκια. Ο Δημήτρης Βλάχος είναι αθλητής και στη σόουμπιζ μπήκε ως μοντέλο για να μεταπηδήσει στην υποκριτική.

Η Λυδία Παπαϊωάννου είναι από τα πρόσωπα που σίγουρα θα τη δούμε στο μέλλον σε πρωταγωνιστικό ρόλο αφού συνδυάζει ατάκα, ομορφιά, εμπειρία, χιούμορ και έχει μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό. Τόσα χρόνια θητείας στο Mad TV τη βοήθησαν να χτίσει μια διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη. Εχει εργαστεί στον περιοδικό Τύπο, ενώ πέρυσι επιλέχθηκε από το Μεγάλο Κανάλι ως κριτής στο μουσικό σόου «Just the two of us», της οποία η παρουσία ήταν η πιο ευχάριστη τηλεοπτικά. Αγνωστο το επόμενο βήμα της αφού ζυγίζει προσεκτικά κάθε πρόταση (απέρριψε πέρυσι πρόταση για το «10 με 1 μαζί»), αλλά έχει κερδίσει επάξια μια θέση στη νέα γενιά τηλεοπτικών αστέρων.

Η Ελενα Παπαβασιλείου, καλλονή - απόφοιτος της μεγάλης των ριάλιτι σχολής (TV Stars Παρουσιάστε), παρότι δεν νίκησε στον διαγωνισμό βρήκε μία θέση στην ελληνική tv και πλέον με την τσαχπινιά της και την όμορφη παρουσία της κατάφερε μετά το «Μες στην καλή χαρά» να γίνει συμπαρουσιάστρια στο πρωινό «Πάνω στην ώρα». Αν και από την αρχή αρκετοί δεν πίστευαν ότι η εκπομπή θα μακροημερεύσει, ο Alpha την έχει στηρίξει όπως και τους παρουσιαστές. Παράλειψη θα αποτελούσε η μη αναφορά στο πληθωρικό μπούστο της που, σε συνδυασμό με το ξανθό μαλλί, την καθιστά ιδανική για πρωινό ψυχαγωγικό.

Η βασίλισσα της νέας γενιάς είναι σίγουρα η Δούκισσα Νομικού. Εχει περάσει από τον «Ομορφο κόσμο το πρωί», παρουσίαζε το «LifeStyle» στο Alter για να λάβει την πλήρη υποστήριξη του Mega όταν βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Καπουτζίδη στο «Just the two of us» ως συμπαρουσιάστρια. Η αξιοποίησή της από το κανάλι της Μεσογείων, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη όπως και το ότι θα είναι από τα τηλεοπτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής.

Φιλαράκι της είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, που είναι από τους κυριότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς τηλεαστέρων, τον οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει να τον «εκμεταλλεύονται». Νέο παιδί, με άνεση στον φακό, οξυδέρκεια και ετοιμόλογος. Ξεκίνησε και αυτός από το Mad για να περάσει στον Alpha και στην εκπομπή «Mad and the city» και να πάρει μετεγγραφή για το πρωινό του Mega. Επειτα του ανέθεσαν το ριάλιτι «Uman» που δεν βγήκε ποτέ στον αέρα, έπαιξε στο «Just the two of us» και φέτος είναι στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά.

Στην ίδια κατηγορία είναι και η Μαίρη Συνατσάκη που λίγο-πολύ έχει την ίδια πορεία. Από το Mad στον Alpha, στον ΑΝΤ1 και τη Ράνια Θρασκιά στο καλοκαιρινό «Elatte» και στα παρασκήνια του «X factor», απ' όπου αποφοίτησε με καλή βαθμολογία για να βρεθεί φέτος στα παρασκήνια του «Dancing».

Αντίστοιχη περίπτωση είναι και η εγκυμονούσα Δέσποινα Καμπούρη. Νέα, όμορφη και ταλαντούχα, ξεχώρισε από όλα τα κορίτσια του Θέμου στο «Ολα» και φέτος είναι η παρουσιάστρια του «LifeStyle» στο Alter, το οποίο έχει ανανεωθεί πλήρως. Εχει όλο το πακέτο και στο (εγγύς) μέλλον έχει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο στην tv.

Τη Νάντια Μπουλέ την πρωτογνωρίσαμε -ω! τι έκπληξη- στο Mad. Hταν η πρώτη που πήρε μεταγραφή σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, στο Alter και στο «LifeStyle». Βρέθηκε στον «Oμορφο κόσμο το πρωί» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, παρουσίασε φέτος το «Τοπ Σεφ» που δεν πήγε καλά και πια χορεύει κάθε Κυριακή στο «Dancing». Είναι από τα πλέον αμφιλεγόμενα τηλεοπτικά πρόσωπα, αλλά θα συνεχίσει να μας απασχολεί και στο μέλλον.

Ο Γιώργος Λιανός, που αποφοίτησε από το «Fame story», έχει καταφέρει να έχει μια τηλεοπτική πορεία αξιοζήλευτη για τραγουδιστή. Φέτος παρουσίασε με τη Μαίρη Συνατσάκη τα παρασκήνια του «X factor», είναι ο παρουσιαστής του «Μπες στο κλίμα» στο ΣΚΑΪ και σύντομα θα προβληθεί στο Mega το «World Record Guinness». Pas mal.

Σχετικά με την Aννα Πρέλεβιτς, πολύ πριν στεφθεί Σταρ Ελλάς, είχε δημιουργηθεί ντόρος γύρω από το όνομά της. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν την ενδιαφέρει το μόντελινγκ αλλά η τηλεόραση και στα μισά της σεζόν επιλέχθηκε από τους Καραμερο-Χαριτάτους ως τονωτική ένεση στην εκπομπή.

Η Κατερίνα Καινούργιου βρέθηκε από την εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου στο πρωινό του Mega. Κάποιος, κάποια στον Alpha κάτι είδε στην Κατερίνα και έτσι από τις αρχές της σεζόν είναι στην εκπομπή «Δέστε τους».