Ντάγκλας: Κατάθλιψη η Κάθριν; Τι λες τώρα!;

27.04.2011
Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη ότι η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ και νοσηλεύτηκε σε ειδική κλινική για μερικές μέρες, ο 66χρονος σύζυγός της ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο τα αίτια της κατάρρευσής της.


Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη ότι η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ και νοσηλεύτηκε σε ειδική κλινική για μερικές μέρες, ο 66χρονος σύζυγός της ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο τα αίτια της κατάρρευσής της.

"Τα μάζευε όλα μέσα της και κάποια στιγμή ξέσπασε", υποστήριξε ο Μάικλ Ντάγκλας (Michael Douglas) μιλώντας στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) χθες το βράδυ.

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι για την κατάρρευση της γυναίκας του ευθύνεται η βρετανική αυστηρή ανατροφή της που την έχει μάθει να σφίγγει τα χείλια και να υπομένει στωικά όλα τα προβλήματα.

"Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που όταν έχω πρόβλημα –ειδικά υγείας- το αντιμετωπίζω κατακούτελα. Μου λένε τι πρέπει να κάνω και το κάνω. Λουφάζω, όμως, δεν μου αρέσει να προκαλώ την προσοχή. Θέλω τον χρόνο και την ηρεμία μου για να προχωρήσω", εξηγεί ο Ντάγκλας αναφερόμενος φυσικά στη δική του μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα από την οποία βγήκε νικητής τον Ιανουάριο.

"Η Κάθριν είναι Ουαλή και χαρακτηριστικό των Ουαλών είναι ότι σφίγγουν τα χείλη. Νομίζω ότι μέρος της ανατροφής της δεν της επιτρέπει να δείχνει τα αληθινά της συναισθήματα", προχωρά ο Ντάγκλας εξηγώντας εν μέρει το ξέσπασμα την Τζόουνς.

Όμως, ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα!

Στη συνέχεια της κουβέντας του με την Όπρα, το ύφος του Μάικλ Ντάγκλας άλλαξε και φάνηκε αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

"Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είδα τον μεγάλο μου γιο να μπαίνει στη φυλακή, την πρώην γυναίκα μου να με τρέχει στα δικαστήρια με μηνύσεις και είχα καρκίνο. Είναι λίγο δύσκολο να ακούω τη γυναίκα μου να λέει 'Έχω κατάθλιψη'. Έχεις κατάθλιψη έ; Τι θα έλεγες για λίγο καρκίνο για να καταλάβεις τι σημαίνει κατάθλιψη", εξερράγη –αν και με το βαμβάκι, όπως πάντα- ο διάσημος ηθοποιός.

"Αυτό πρέπει να έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κατάστασή της", συνέχισε ο Ντάγκλας. "Ότι, δηλαδή, έπρεπε να αντιμετωπίζει στωικά όλα τα ζητήματα που αφορούσαν άμεσα εμένα. Προφανώς, μόλις όλα έγιναν καλά, κατέρρευσε".

Αμέσως μετά, βέβαια, ως καλός σύζυγος, ο Ντάγκλας παραδέχτηκε ότι νιώθει πολύ "περήφανος" για τη γυναίκα του που ζήτησε επαγγελματική βοήθεια: "Τώρα είναι πολύ καλά και συνεχίζει με θάρρος τη ζωή και τη δουλειά της".

Στη συνέχεια και με τρεμάμενη φωνή ο Μάικλ Ντάγκλας μίλησε και για το πόσο έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές του μετά την αρρώστια του.

"Τώρα είμαι πολύ πιο κοντά στους φίλους και την οικογένειά μου. Έχω μεγαλύτερη εκτίμηση για εκείνους τώρα πια. Με έχουν συγκινήσει πολύ με την υποστήριξή τους", ομολόγησε.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από την εκπομπή της Όπρα.

Ζωή Κίττα