Φ. Σεργουλόπουλος: "Η σεξουαλική ζωή είναι θέμα προσωπικό"!

16.05.2011
Αυθόρμητος και απόλυτα ειλικρινής, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δίνει στο «Radar! » την πιο τολμηρή του συνέντευξη. Σχολιάζει πρόσωπα του χώρου και εξομολογείται ότι είχε σκεφτεί να υιοθετήσει ένα παιδί, τη στιγμή που δηλώνει ότι η παραδοχή των σεξουαλικών του επιλογών στον αέρα βραδινής εκπομπής διόλου δεν ενόχλησε τη μητέρα του!

Αυθόρμητος και απόλυτα ειλικρινής, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δίνει στο «Radar! » την πιο τολμηρή του συνέντευξη. Σχολιάζει πρόσωπα του χώρου και εξομολογείται ότι είχε σκεφτεί να υιοθετήσει ένα παιδί, τη στιγμή που δηλώνει ότι η παραδοχή των σεξουαλικών του επιλογών στον αέρα βραδινής εκπομπής διόλου δεν ενόχλησε τη μητέρα του!

Ο τίτλος της εκπομπής σας στο Star είναι «Φώτης και Μαρία live», αλλά πάει πια προς «Φώτης και Μαρία for ever».

Ωραία ιδέα, θα την κρατήσουμε! For ever, όπως το λες. Υστερα από 24 χρόνια, η Μαρία είναι αδελφή μου, οικογένειά μου και χαίρομαι πολύ που υπάρχει στη ζωή μου και θα υπάρχει... for ever.

Κάνετε τηλεόραση από το ’98 και είστε αχώριστοι έκτοτε!

Αφού πετυχαίνει η συνταγή γιατί πρέπει να την αλλάξουμε; Για να δείξουμε τι ψάρια πιάνουμε ο καθένας; Δεν έχουμε τέτοια θέματα εμείς -ποτέ δεν είχαμε!

Δεν υπήρξε στιγμή που να κλονίστηκε η φιλία σας;

Εννοείς από καβγάδες; Οχι μωρέ... Με τους φίλους μας δεν τσακωνόμαστε, με τους εραστές τσακωνόμαστε που πάμε να διεκδικήσουμε κάτι, που υπάρχει ανταγωνισμός. Με τον φίλο μου -τη φίλη μου εν προκειμένω- γιατί να είμαι; Την προστατέψαμε τη σχέση μας -πόσω μάλλον στον χώρο της τηλεόρασης. Θα μπορούσε να μας κάψει η δημοσιότητα -όπως έκαψε πολύ κόσμο, που καβάλησε καλάμι- αλλά δεν ήμασταν τέτοιες προσωπικότητες εμείς.

Θα ξανακάνατε μαζί πρωινό αν σας το ζητούσαν;

Παλαιότερα είχαμε πει ότι δεν θα ξανακάναμε -μιλούσε τότε η κούραση- αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί. Αν υπήρχε μια δελεαστική πρόταση, γιατί όχι;

Αν σου ζητούσαν να παρουσιάσεις το «Dancing» ή το «Just» ή ακόμα και το αμφιλεγόμενο «Big Brother», τι θα έλεγες;

Θα έλεγα ναι. Δεν θα είχα λόγους να μην τα παρουσιάσω... Δεν θα έκανα μόνο κάτι χυδαίο, όπως η «Στιγμή της αλήθειας». Αυτό δεν θα το έκανα όσα λεφτά και να μου έδιναν. Προσέβαλλε τους ανθρώπους με τρόπο εξευτελιστικό και απαράδεκτο! Το Big Brother είχε υπερβολές, πράγματα τραβηγμένα, αλλά χυδαίο δεν ήταν, ούτε απόλυτο σκουπίδι, όπως είπαν!

Αρα θεωρείς ότι η Ρούλα Κορομηλά καλά έκανε και είπε το «ναι» στην παρουσίασή του;

Της «την έπεσαν» πολλοί γι’ αυτό! Ελα μωρέ πια με όλους αυτούς! Γουστάρω να το κάνω και το κάνω -ποιοι θα μου πουν εμένα ή της Ρούλας τι να κάνει και τι να μην κάνει; Σε ποιον έχω να απολογηθώ; Σε δυσκοίλιες κριτικούς; Ε, όχι! Πολύ καλά έκανε και το παρουσίασε η Ρούλα.

Σε κριτική επιτροπή talent show θα συμμετείχες;

Αν ήξερα καλά το αντικείμενο, ναι! Θα είχε αρκετή πλάκα νομίζω.

Πώς σου φαίνεται το δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά;

Αναπάντεχα καλό και μ’ αρέσει πολύ! Η Φαίη έδειξε πιο απλή απ’ ό,τι στις εκπομπές που έκανε πριν, που ήταν κακή τηλεόραση. Από το Πρωινό mou κατάλαβα ότι η Φαίη δεν ήταν ο άνθρωπος που έδειχνε σε αυτές τις εκπομπές και την πέταξε μια χαρά τη ρετσινιά που είχε. Ο δε Λιάγκας είναι πολύ χαλαρός κι άνετος. Είναι σαν να βλέπεις στο γυαλί τον γαμπρό σου, τον μπατζανάκη σου, με την «καφρίλα» που έχουν τα ποντίκια όταν λείπει η... γάτα Φαίη (γέλια). Αλλά πού θα πάει, θα γυρίσει πίσω η γάτα γιατί πήραν πολύ αέρα εκεί τα αγόρια της!

Τι έγινε με το δίδυμο των Καραμεροχαριτάτων; Τι χάλασε;

Τους εκτιμώ και τους δύο ως δημοσιογράφους. Δεν ξέρω τι χάλασε -μπορεί οι συγκυρίες, το αδύνατο πρόγραμμα του AΝΤ1, το ότι βγήκαν στον αέρα οι «καινούργιοι» Λιάγκας-Σκορδά. Εχουν τη μερίδα τους, πάντως -δεν είμαι θιασώτης των αριθμών και της AGB. Οπως την έχει και η Μενεγάκη, που δέχτηκε επίθεση πολύ μεγάλη. Μπορεί να μην είναι η μερίδα που ήταν, αλλά η Ελένη είναι πάντα η Ελένη. Ολον αυτόν τον κανιβαλισμό δεν τον αντέχω. Ισως πληρώνει το ότι ανέτρεψε την προσωπική της ζωή κι ακολούθησε τον δρόμο της καρδιάς της. Οι τηλεθεατές που βλέπουν τηλεόραση το πρωί είναι περισσότερο συντηρητικοί νομίζω. Σε θέλουν κολλημένο στην εικόνα που είχες πάντα! Η Ελένη επέλεξε να σπάσει αυτή την εικόνα -και καλά έκανε. Δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλει το κοινό για να μην του χαλάσεις το χατίρι. Είναι η ζωή της!

Πάμε στο κεφάλαιο Ευγενία Μανωλίδου...

Δεν βλέπω καμιά αλήθεια στη Μανωλίδου. Δεν βλέπω έναν αυθεντικό άνθρωπο. Βλέπω μια γυναίκα που παίζει πολύ το κοριτσάκι, την μπεμπέκα. Δεν μπορεί να με πείσει ένας άνθρωπος που έχει κάνει κλασικές σπουδές και υπήρξε μαέστρος, ότι μπήκε πια σ’ αυτό το «τριπάκι» και ασχολείται μόνο με αυτό. Ολη η αγάπη για την Τέχνη και την παρτιτούρα, που μας έλεγε τόσο καιρό, πού πήγε;

Εσύ θα πήγαινες σε εκπομπή τύπου Dancing;

Μου το πρότειναν και πέρσι και φέτος, αλλά με μια καθημερινή εκπομπή που έχει πολλή δουλειά πίσω της δεν μπορούσα να αναλάβω τέτοια ευθύνη.

Ξαναγυρίζουμε στη Ρούλα. Εχει χώρο στην τηλεόραση ή όχι;

Φυσικά και έχει! Η Ρούλα ξέρει καλά την τηλεόραση και τρελαίνομαι για τα... ρουλίστικά της! Στο «Greek Idol» τη βλέπω να τα ’χει μαζέψει και χαλιέμαι. Να επιστρέψει σύντομα σ’ αυτά και να μην κρατιέται καθόλου!

Την έχετε... παραλάβει και εσείς κάποιες φορές τη Ρούλα!

Εμείς δεν «παραλαμβάνουμε» κανέναν με κακία. Παίρνουμε πράγματα που έχουν πει ή έχουν κάνει και κάνουμε πλάκα με καλή διάθεση και χαμόγελο.

Η Μιμή Ντενίση όμως κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον σας και κινδυνεύσατε να οδηγηθείτε και στο αυτόφωρο...

Θεώρησε ως δικαιούχος των ταινιών που έκανε με ερωτικό περιεχόμενο ότι έπρεπε να πάρουμε την έγγραφη άδειά της για να παρουσιάσουμε ένα απόσπασμα. Εμείς δεν το γνωρίζαμε και κινήθηκε νομικά. Η απαίτηση της αυτόφωρης σύλληψής μας ήταν υπερβολική. Δεν ξέρω αν προερχόταν από την ίδια ή από τον δικηγόρο της, αλλά ξέροντας ότι η Μαρία είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που τα μεγαλώνει μόνη της, ήταν μεγάλο ατόπημα να ζητήσει τη σύλληψη μιας μάνας που δεν είχε το απόγευμα πού να αφήσει τα παιδιά της.

Κυριαρχεί το θέμα με τα όρια της σάτιρας με πρόστιμα από το ΕΣΡ για τον Λάκη και τους Ράδιο Αρβύλα.

Το θεωρώ απαράδεκτο να βάζει κανείς όρια στη σάτιρα -και ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι δηλαδή που τα βάζουν;

Πάμε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισες πρόσφατα...

Κινδύνευσα πολύ σοβαρά από αυτό. Με συγκίνησε τρομερά η αγάπη του κόσμου -των δικών μου, των φίλων μου, των τηλεθεατών που αγωνιούσαν για την περιπέτειά μου. Με άφησε άφωνο το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και με βοήθησε να δυναμώσω και να αντέξω. Ενας επιθετικός στρεπτόκοκκος έφερε πολλές επιπλοκές στον οργανισμό μου, με καθήλωσε στο νοσοκομείο μιας ξένης χώρας. Δύσκολο αλλά πέρασε!

Η Μαρία προσπαθούσε να το κρύψει στον αέρα, αλλά φαινόταν όλη η ανησυχία της...

Ηταν όντως κομμάτια. Είναι πάντα προστατευτική μαζί μου, όντας και μάνα, και το ότι το έπαθα σε μια ξένη χώρα και δεν ήταν κοντά μου την είχε διαλύσει.

Οταν ομολόγησες στην εκπομπή «Βράδυ» τις ερωτικές σου προτιμήσεις, πώς αντέδρασε;

Δεν το ήξερε, δεν το ήξερα ούτε εγώ (γέλια)! Ηρθε στην κουβέντα και ειπώθηκε. Χάρηκε όμως. Κι έκανε και πλάκα: Δεν είπες και τίποτα καινούργιο, είπε!

Δεν είπες τίποτα καινούργιο, αλλά ήθελε κότσια. Πώς αντέδρασε η οικογένειά σου;

Η μητέρα μου δεν είχε κανένα πρόβλημα απολύτως. Και ξέρεις κάτι; Εμειναν πολύ σ’ αυτά τα της σεξουαλικής προτίμησης, ενώ εγώ ήθελα να τονίσω ότι καλό είναι να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε στη ζωή μας και να μη βλέπουμε τον χρόνο να περνάει χωρίς να κάνουμε αυτά που ονειρευτήκαμε. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος και να μην υπακούει σε κανένα κοινωνικό πρόσταγμα το οποίο εναντιώνεται σε αυτό που πραγματικά είναι. Και να μη λέμε ψέματα. Είναι τρομερά ψυχοφθόρο.

Εσύ δεν κρύβεσαι, υπάρχουν όμως πολλοί που το κάνουν και βγαίνουν προς τα έξω με ψεύτικους μεγάλους έρωτες. Αυτό το κακό θέατρο δεν σε ενοχλεί;

Το ότι εγώ παραδέχτηκα κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουν όλοι! Ο άλλος μπορεί να μην έχει τη δύναμη να το κάνει, ή στην τελική να μη γουστάρει. Οσο για το κακό θέατρο που λες, τι να κάνουμε; Το έχουν ανάγκη και το κάνουν -πρέπει να τους κρεμάσουμε γι’ αυτό; Απ’ την άλλη, μου λες ότι ξέρουν ότι ο τάδε έχει συγκεκριμένες σεξουαλικές επιλογές. Πού το ξέρουν; Τον έχουν δει; Και στην τελική τι τους αφορά τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του; Το οuting του καθενός είναι προσωπική υπόθεση.

Αν υπήρχε ένα κατάλληλο ερωτικό ταίρι στη ζωή σου θα ήθελες να υιοθετήσετε ένα παιδί;

Είχα σκεφτεί να το κάνω πριν από τρία χρόνια και είχα μπει στη διαδικασία να το ψάξω, τελικά όμως το πήρα πίσω για προσωπικούς μου λόγους. Δεν θα το κάνω, θεωρώ όμως σημαντικό το ότι το κάνουν. Είναι θεάρεστο να παίρνεις ένα παιδί από ένα ορφανοτροφείο και να του δίνεις αγάπη. Το έχει κάνει η Μιμή Ντενίση και μπράβο της.

Η πολιτεία δεν επιτρέπει τους γάμους ομόφυλων κι είδες τι έγινε με τους γάμους που έγιναν στην Τήλο...

Από τη στιγμή που δύο άνθρωποι ζουν μαζί για πολλά χρόνια και θέλουν να έχουν κοινή ζωή, είναι δικαίωμά τους να είναι μαζί και η πολιτεία πρέπει να το υποστηρίξει. Διότι όλοι οι άνθρωποι πληρώνουν τους ίδιους φόρους και έχουν ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της. Και αυτή λοιπόν πρέπει να έχει υποχρεώσεις σε όλους χωρίς ρατσισμούς. Εχω το δικαίωμα όταν είναι άρρωστος να είμαι συγγενής πρώτου βαθμού -γιατί είμαι! Και η πολιτεία πρέπει να με στηρίξει.

Εσύ θα παντρευόσουν; Θα τολμούσες ένα τέτοιο βήμα;

Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί. Είμαι πολύ μικρός ακόμα, άλλωστε (γέλια)!

  • Τηλε-ντουέτο!Το ’97 πρωτομπήκε στην TV με το «Κάτσε καλά» στο πλευρό της Αννας Δρούζα κι έναν χρόνο αργότερα συνέχισε με τη Μαρία Μπακοδήμου. Επειτα ήρθε το πολύ επιτυχημένο πρωινό στο Mega, ακολούθησε το «ΤV-τιγκλόν» κι έφτασαν στο «Φώτης και Μαρία live».

Data Bank
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παγκράτι, όπου ζει μέχρι σήμερα. Παρότι περνάει αρκετά διαστήματα στο Παρίσι, το κέντρο της Αθήνας δεν το αλλάζει με τίποτα.

Σπούδασε θέατρο σε δραματικές σχολές στην Ελλάδα και στο Παρίσι και έπαιξε για οκτώ περίπου χρόνια. Φέτος μάλιστα ήταν στο πλευρό της Βάνας Μπάρμπα στην ανατρεπτική παράσταση και λέγεται ότι απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα!

Δούλεψε επί σειρά ετών ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΚΛΙΚ FM.

Εργάστηκε ως αρθρογράφος σε πολλά περιοδικά των προηγούμενων δεκαετιών, όπως το ΚΛΙΚ και το STATUS.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΖΑΝΤΕ