Πιθανό θύμα επίθεσης χάκερ έγινε η Κέιτ

09.06.2011
Πιθανό θύμα επίθεσης από χάκερ φαίνεται πως είναι η Δούκισσα Κάθριν του Κέιμπριτζ, κατά κόσμο Κέιτ Μίντλετον.

Πιθανό θύμα επίθεσης από χάκερ φαίνεται πως είναι η Δούκισσα Κάθριν του Κέιμπριτζ, κατά κόσμο Κέιτ Μίντλετον.

Η νιόπαντρη κοπέλα αποτελεί σύμφωνα με την εφημερίδα "The Guardian", ένα από τα θύματα υποκλοπής διασημοτήτων του ιδιωτικού ντετέκτιβ Τζόναθα Ρις (Jonathan Rees).

Ο Ρις κατηγορείται για υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών πολλών διασημοτήτων, πολιτικών, μελών της βασιλικής οικογένειας για λογαριασμό της κουτσομπολίστικης βρετανικής εφημερίδας "News International", ιδιοκτησίας του πανίσχυρου μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερ Μέρντοχ (Rupert Murdoch).

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Ρις είχε παγιδεύσει το τηλέφωνο της Δούκισσας όταν εκείνη ήταν κοπέλα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, πολύ πριν παντρευτούν! Ταυτόχρονα, ο Ρις φαίνεται να είχε πρόσβαση και στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μίντλετον.

Η περίπτωση της Κέιτ, αποτελεί μία ανάμεσα σε δεκάδες υποθέσεις διασήμων που επλήγησαν από χάκερ, όπως εκείνη της Σιένα Μίλερ, του Τζορτζ Μάικλ, του Μικ Τζάγκερ, ακόμα και του Τόνι Μπλερ.

Η υπόθεση της Σιένα διαλευκάνθηκε και η εφημερίδα αναγκάστηκε να αποζημιώσει και χρηματικά και ηθικά την ηθοποιό.

Οι παγίδες στους επωνύμους, στήθηκαν τον Ιούλιο του 2006 και η αστυνομία του Λονδίνου ερευνά την υπόθεση από τον Γενάρη. Δεκάδες δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Κατερίνα Πατούλια