Παπαχαραλάμπους: εξηγεί πως είναι δύσκολο να είσαι μάνα

26.07.2011
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μεγάλωσε και άφησε πίσω της την «Ερατώ» το ρόλο που την έκανε γνωστή και μιλάει για όλα

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μεγάλωσε και άφησε πίσω της την «Ερατώ» το ρόλο που την έκανε γνωστή και μιλάει για όλα σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Radar για τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής της: αυτόν της μητέρας!

Η συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Μπουζιώτη τα λέει όλα!

Επειτά από τρίχρονη απουσία «επιστρέφεις» στον χώρο πρωταγωνιστώντας στη νέα σειρά του Mega «Κλινική περίπτωση».Αισθάνθηκες στέρηση όλο αυτό το διάστημα της αποχή σου;

Κοίτα, ένα... στερητικό δεν σου κρύβω ότι το έπαθα. Ηταν απόφασή μου να μείνω κοντά στα παιδιά στα πρώτα χρόνια τους και το έχω απολαύσει ιδιαίτερα που είμαι μαζί τους σε όλες τις στιγμές που μεγαλώνουν και αλλάζουν. Αλλά ένα μικρό... τσίμπημα το ένιωσα που δεν έκανα θέατρο και τηλεόραση. Μου έλειψε η δουλειά, η χαρά της δημιουργίας ενός ρόλου, μου έλειψαν τα γυρίσματα, η ατμόσφαιρα -μου έλειπαν όλα!

Αν σου έλεγαν να διαλέξεις οικογένεια ή υποκριτική, υποθέτω θα διάλεγες την οικογένεια. Τι σημαίνει για σένα;

Πάρα πολλά, αλλά το ιδανικό είναι να τα συνδυάζω: Να έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια και να μπορώ να κάνω τηλεόραση ή θέατρο, που τα αγαπώ πολύ. Φυσικά, αν έπρεπε να διαλέξω, θα ήταν η οικογένειά μου.

Συνυπάρχεις με τρεις άντρες στο σπίτι.Φάνης, Εκτορας, Αλέξανδρος!

Με τρεις υπέροχους άντρες. Ο Εκτοράς μας έγινε τριών κι ο Αλέξανδρος θα γίνει τον Σεπτέμβρη -Παρθένος σαν και μένα- δύο ετών.

Το άλλο το αγοράκι, ο Φάνης, να φανταστώ ότι είναι κάποιες στιγμές πιο... μικρό από τα δύο σας αγόρια!

Κάποιες στιγμές είναι όντως μικρότερος, αλλά άλλες στιγμές είναι γερό στήριγμα και αναλαμβάνει πολλές και απαιτητικές ευθύνες σε σχέση με αυτά -κυρίως τώρα, που κάνω γυρίσματα για τη σειρά. Χωρίς την αρωγή του θα ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσω να ξεκινήσω να δουλεύω!

Είσαι περισσότερο «χαζομαμά» ή αυστηρή μαμά;

Χαζομαμά όχι δεν είμαι, αλλά ούτε και αυστηρή θα έλεγα. Το ψάχνω ακόμα. Μαθαίνω μέσα από τα παιδιά και γίνομαι, ή έστω προσπαθώ, όλο και καλύτερη. Δεν είναι διόλου εύκολος ο ρόλος της μητέρας, αλλά έχει τρομακτική γοητεία.

Τι σε κέντρισε να παίξεις στη νέα σειρά του Mega;

Πολλά πράγματα, αλλά κυρίως η συνεργασία με τον εξαιρετικό Γιάννη Μπέζο,που είναι πέρα από θαυμάσιος ηθοποιός κι ένας υπέροχος συνάδελφος. Είχαμε παίξει μαζί στις «Τρεις Χήρες» όπου ο Γιάννης έκανε ένα γκεστ και ήθελα πολύ να βρεθώ ξανά μαζί του. Οταν ήρθε η πρόταση γι’ αυτό, χάρηκα πολύ. Από την άλλη, σημαντικό για μένα είναι ότι τη δουλειά τη σκηνοθετεί ο έμπειρος Ανδρέας Μορφονιός, που ξέρει να καθοδηγεί με συνέπεια και όρεξη τους ηθοποιούς του. Κι ακόμα υπήρχε ένα γερό σενάριο και άξιοι συνάδελφοι μαζί μας. Ηθελα πολύ να επιστρέψω στη δουλειά και αυτό γίνεται με τους καλύτερους όρους και τις ιδανικές συνθήκες...

Ολοκληρώσατε ένα μεγάλο κομμάτι των εξωτερικών γυρισμάτων σας στην Καρδαμύλη και έχω ακούσει πως εκεί είχατε νοικιάσει ένα σπίτι πριν κλείσεις να παίξεις στη σειρά!

Είναι καρμικό... Είχαμε πάει στο πανέμορφο αυτό χωριό και είχαμε γοητευτεί απ’ αυτό σε σημείο που νοικιάσαμε ένα σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα... Περάσαμε εκεί ένα υπέροχο καλοκαίρι πέρυσι και όταν μου είπαν ότι τα εξωτερικά μας θα γίνουν εκεί, δεν το πίστευα. Περίεργη, καρμική συγκυρία!

Σύστησέ μας την ηρωίδα που παίζεις τώρα.

Η Ανδριάννα είναι η δασκάλα του χωριού, που έχει ιδιόρρυθμους και ιδιαίτερους κατοίκους, η οποία ευελπιστεί κάποια στιγμή να γίνει διευθύντρια. Οταν στο χωριό καταφθάνει ο Μάρκος, ο αιμοφοβικός, στρυφνός γιατρός, νιώθει κάτι ξεχωριστό γι’ αυτόν και από εκεί και πέρα αρχίζει ένα ζηλευτό παραμύθι!

Αλλαξες και λουκ για τον ρόλο;

Είχα κοντύνει τα μαλλιά από πριν, αλλά έπειτα από συζητήσεις με τον Γιάννη Μπέζο και τον Ανδρέα Μορφονιό το κρατήσαμε και για τον ρόλο.

Εφυγες από την τηλεόραση τρία χρόνια πριν και γυρίζεις σ’ αυτήν με τις συνθήκες να έχουν αλλάξει εντελώς.

Την άφησα σε πληθώρα σίριαλ -υπήρχε μια ασυδοσία νομίζω- και τη βρήκα με σειρές μετρημένες στα δάχτυλα. Περάσαμε από τη μια άκρη στην άλλη. Ούτε το πρώτο ήταν καλό ούτε το τωρινό! Γύρισαν την πλάτη στη μυθοπλασία από εκεί που την αποθέωναν. Και είναι κρίμα!

Αλλα τα κασέ που έκλεινες τότε,άλλο το κασέ που έχεις τώρα.

Εριξα το κασέ μου, αφού αυτό είναι το ζητούμενο -δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις όταν γύρω σου γίνεται χαμός. Το έριξα για να μπορέσω να δουλέψω και δεν μετανιώνω γι’ αυτό.

Σου έχουν προτείνει να συμμετάσχεις σε κάποιο talent show;

Στο «Just the two of us»μου είχαν προτείνει να πάω, μα δεν το έκανα γιατί δεν πιστεύω ότι μου πηγαίνει. Ως θεατής μια χαρά το βλέπω και μ’ αρέσει, απλώς δεν θα μου πήγαινε εμένα...

Επέστρεψες στο γυαλί, όχι όμως και στο θέατρο...

Θα ήθελα πολύ να κάνω θέατρο -μου’χει λείψει πάρα πολύ- αλλά δεν μπορώ να έχω και τηλεόραση και θέατρο! Για την ώρα θα κάνω τηλεόραση και ελπίζω κάποια στιγμή που δεν θα παίζω σε σίριαλ, να μπορέσω να παίξω και σε κάποια παράσταση...

Και όλα αυτά αν δεν πάτε και για την κόρη..!

Και καλά να πάμε εμείς για κορίτσι, αν βγει όμως και άλλο αγόρι, με φαντάζεσαι με τέσσερα αγόρια στο σπίτι; Για την ώρα δεν έχουμε σκεφτεί κάτι τέτοιο, πάντως. Οταν ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος μας είπαμε ότι είμαστε μια χαρά μα τώρα που πέρασαν δύο χρόνια, δεν το αποκλείουμε!¦

Κλινική περίπτωση
Η Άννα-Μαρία κάνει γυρίσματα για την ομώνυμη σειρά του Mega στο πλευρό του Γιάννη Μπέζου. Η πρεμιέρα υπολογίζεται για τον ερχόμενο Νοέμβριο και παίζουν οι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας, Γιάννης Καπετάνιος, Ευαγγελία Μουμούρη, Μάρκος Λεζές κ.ά.

Who is who
Με την εμφάνιση της στους «Ψίθυρους καρδιάς» το 1997 πέτυχε την αναγνωρίση. Εχει συμμετάσχει στις σειρές «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Δέκατη εντολή», «Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ» και «Μπαμπά μην τρέχεις». Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη και έχουν δύο παιδιά.