Ζώη:"Επί δύο χρόνια δεν έβλεπα ούτε τηλεόραση!"

02.08.2011
Η Αποστολία Ζώη μίλησε στο περιοδικό Radar και στη Βένια Καραγιάννη για όλους και για όλα: για τη ζωή στο Πήλιο, για το νέο της εαυτό αλλά και το νεό της μπαράκι!

Η Αποστολία Ζώη μίλησε στο περιοδικό Radar και στη Βένια Καραγιάννη για όλους και για όλα: για τη ζωή στο Πήλιο, για το νέο της εαυτό αλλά και το νεό της μπαράκι!

Γιατί αποφάσισες αλήθεια να απέχεις για δυόμισι περίπου χρόνια; Τι ακριβώς συνέβη;

Γιατί είχα ανάγκη να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα μέσα μου, να δω τι θέλω να κάνω καλλιτεχνικά, πώς θέλω να προχωρήσω, τι άλλο θέλω να δοκιμάσω -γιατί το τραγούδι είναι δοκιμές-, ήθελα να ηρεμήσω και να κάνω μια ενδοσκόπηση. Δεν θυμάμαι να είχα χρόνο για μένα, περνούσαν καταστάσεις από τη ζωή μου που δεν προλάβαινα να επεξεργαστώ. Η ζώη μου λόγω των καταδύσεων παλιότερα ήταν γεμάτη από πολλές ώρες προπόνησης, μετά ήρθε η καριέρα στο τραγούδι κι έκανα πολλά πράγματα συμπιεσμένα, ώσπου έφτασα σε ένα σημείο που δεν είχα χρόνο για τον εαυτό μου.

Σε φόβισε το ενδεχόμενο ότι μπορεί να σε ξεχνούσε η αγορά;

Φεύγοντας τόσο συνειδητοποιημένα υπήρχε μέσα στο μυαλό μου ότι μπορεί επιστρέφοντας να μην υπήρχε κανένα ενδιαφέρον, να έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα γιατί δυόμισι χρόνια στη συγκερκιμένη δουλειά είναι λες και περνάει μια δεκαετία. Κι αυτο το τι συνειδητοποίησα γιατί όσο έλειπα δεν παρακολουθούσα τηλεόραση, ούτε ραδιόφωνο, δεν είχα κανένα νέο για το συμβαίνει, έτσι είδα νέα πρόσωπα που δεν είχα ιδέα ποια ήταν. Ενημερωνόμουν μόνο μέσα από το internet και για πολιτική ενημέρωση. Αλλά μέχρι τώρα δεν είχα ρισκάρει και ήμουν πολύ ευθυνόφοβη, ήθελα λοιπόν αυτό να το αντιμετωπίσω. Να πάρω το ρίσκο που δεν πήρα ποτέ στη ζωή μου.

Για ένα μεγάλο διάστημα ζούσες στο Πήλιο. Πώς ήταν η ζωή στην επαρχία;

Hταν η απόλυτη ηρεμία. Eμενα σε μια πλαγιά όπου ο ένας και μοναδικός γείτονας ήταν στο ένα χιλιόμετρο. Είχα απόλυτη επαφή με τη φύση κι έκανα πράγματα που μου άρεσαν. Ασχολήθηκα με τη θάλασσα, το ψάρεμα, τα ζώα, ήρθα πολύ κοντά στη φύση. Και ερχόμενη κοντά με τη φύση είδα τη δική μου φύση πιο καθαρά.

Σου έλειψε έστω και για λίγες στιγμές η δουλειά;

Ούτε δευτερόλεπτο. Δεν ήθελα να τραγουδήσω μπροστά σε κόσμο γιατί δεν είχα βρει τι κομμάτια θέλω να πω. Με παίρνουν ακόμα για δουλειές, αλλά δεν είναι αυτό που με καλύπτει. Eχω στο μυαλό μου κάτι συγκερκιμένο και διαφορετικό. Το επόμενο live που θα κάνω θέλω να είναι όπως το έχω ονειρευτεί.

Και μέσα σε όλα αυτά ανοίγεις και ένα μπαράκι στο Γκάζι. Αυτό πώς προέκυψε;

Hθελα να κάνω κάτι δικό μου γιατί το τραγούδι δεν ξέρω αν μπορεί να σου καλύψει τα έξοδα -είναι μια αρκετά πολυέξοδη δουλειά και με ένα διήμερο, που είναι πλέον τα μαγαζιά, δεν ξέρω αν θα μου έφταναν τα χρήματα. Δεν είχα σκοπό να κάνω ένα μπαρ, απλώς προέκυψε μετά την πρόταση που μου έκανε ο φίλος μου Γιώργος Καλογερόπουλος. Μου αρέσει ό,τι καινούργιο μού έρχεται στο μυαλό να το κάνω. Δεν τα πολυσκέφτομαι τα σοβαρά πράγματα, θέλω να νιώθω κάτι και να το κάνω. Και όταν λειτουργώ έτσι, δεν έχω πέσει έξω. Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι δικό μου για το οποίο είμαι πολυ χαρούμενη και μου δίνει μια σιγουριά. Eτσι, θα μπορώ να δω και το τραγούδι σαν χόμπι και όχι μόνο για να βγάζω χρήματα.

Hσουν σε μια σχέση με τον Γιώργο Σεϊταρίδη, μια σχέση που συζητήθηκε αρκετά και χρονικά συνέπεσε με την αποχή σου από τη δουλειά. Αυτή η σχέση σε επηρέσε στις αποφάσεις σου;

Την είχα ηδη πάρει την απόφαση να απέχω, αλλά με βοήθησε στην πραγματοποίησή της. Αν δεν είχε τύχει να είμαι με αυτόν τον άνθρωπο, θα είχα ακολουθήσει μια άλλη διαδρομή, ίσως να έκανα ταξίδια, να έμενα σε ένα νησί... Hταν ωραία όμως αυτή η τροπή που πήρε η ζωή μου, πέρασα όμορφα και είδα πράγματα για μένα.

Τι γλυκό σου άφησε αυτή η σχέση;

Μια ελευθερία να κάνω και να σκέφτομαι αυτά που θέλω...

Oπως δείχνουν τα πράγματα, την επαγγελματική σου ζωή την ξεκαθάρισες. Την προσωπική;

Αυτή είναι πιο πολύπλοκη! Σίγουρα μαθαίνεις από τις εμπειρίες με τα χρόνια αλλά αν με ρωτήσεις αν ξέρω τη συνταγή του ανθρώπου που θέλω να είμαι μαζί του, όχι δεν την ξέρω, γιατί αυτό είναι ρευστό. Τη μαγεία που έχει ο άλλος την ανακαλύπτεις εκείνη τη στιγμή.

Το γεγονός ότι το comeback το κάνεις σε μια περίοδο όπου ενδεχομένως ο ανταγωνισμός να είναι περισσότερος σε προβληματίζει;

Oλο αυτό το διάστημα δεν είχα ανάγκη να παρακολουθήσω τον ανταγωνισμό, αλλά τον δικό μου εσωτερικό κόσμο, οπότε δεν ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι αυτό. Πατάω πολύ καλά στα πόδια μου και έχω στην καρδιά και στο μυαλό μου τι θέλω να κάνω. Αν αυτό δεν γίνει ποτέ είμαι και γι’ αυτό προετοιμασμένη. Είμαι προετοιμασμένη για τα πάντα. Δεν έχω καμία ανασφάλεια.

Νέος ήχος
Το καινούργιο single της Αποστολίας λέγεται «Καθρέφτες» και όπως λέει και η ίδια είναι ένα βιωματικό τραγούδι, ενώ στην τελική ευθεία είναι και το άλμπουμ της. Επίσης έχει ανοίξει το δικό της μπαρ στο Γκάζι (Ιάκχου 23) που λέγεται Bar Bar.