Γλυκός Σεπτέμβρης

12.09.2011
Παρακολουθήσαμε τη «Μήδεια» στο Ηρώδειο και επισκεφθήκαμε την έκθεση του Μανώλη Χάρου «Αισώπου Μύθοι» στο Μουσείο Μπενάκη.

Μετα την επιτυχία στην Επίδαυρο, η «Μήδεια» με τον Χρήστο Λούλη και την Αμαλία Μουτούση εντυπωσίασε και στο Ηρώδειο.

Με σύμμαχο τα γλυκά βράδια του Σεπτέμβρη και βέβαια τον υποβλητικό χώρο του Ηρωδείου, η «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και μουσική Ελένης Καραΐνδρου κέρδισε τις εντυπώσεις και ενθουσίασε το κοινό με δύο επιτυχημένες παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (φωτό 1-3).

Ραντεβού στο Μουσείο Μπενάκη έδωσαν οι φιλότεχνοι στα εγκαίνια της έκθεσης του Μανώλη Χάρου «Αισώπου Μύθοι», μια εντυπωσιακή δουλειά που είναι εμπνευσμένη από το έργο του Αισώπου. Πρόκειται για 25 περίπου δισδιάστατα εικαστικά έργα και κατασκευές τριών διαστάσεων, καθώς και ντοκουμέντα και ιστορικές αναπαραστάσεις από παλαιότερες εκδόσεις και εικονογραφήσεις των μύθων.

Χρησιμοποιώντας μια pop art αισθητική, ο Μανώλης Χάρος προσπαθεί μέσα από τους μύθους του Αισώπου να μυήσει το κοινό σε έναν κώδικα ηθικής που αντιστοιχεί στην εκάστοτε κοινωνία και πολιτισμό με έναν τρόπο εύληπτο. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε κοκτέιλ στη βεράντα του Μουσείου στον τελευταίο όροφο με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη (φωτό 4-8).

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]