Ο Τζορτζ Κλούνεϊ εξομολογείται την απιστία του

02.02.2012
Άφωνο έμεινε το τηλεοπτικό κοινό όταν άκουσε τον 50χρονο γόη να αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Inside The Actor's Studio", ότι είχε διαπράξει μοιχεία και μάλιστα ότι είχε εξομολογηθεί το περιστατικό στον ιερέα του.

Βέβαια, αυτή η απροσδόκητη κρίση ειλικρίνειας του Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) θα είχε πολύ διαφορετική βαρύτητα αν δεν αναφερόταν σε μια αθώα γκάφα της παιδικής του ηλικίας, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης με τον παρουσιαστή του προγράμματος, Τζέιμς Λίπτον (James Lipton).

Πιο συγκεκριμένα, ο ορκισμένος εργένης αποκάλυψε ότι όταν ήταν 8 ετών, ως πιστός καθολικός τότε, πήγαινε κάθε Κυριακή στην εκκλησία και έπρεπε να εξομολογηθεί. Καθώς όμως δεν ήξερε ποια αμαρτία να ομολογήσει, διάβασε (ξανά) τις Δέκα Εντολές και αποφάσισε να πει ότι διέπραξε "μοιχεία".

"Είσαι στη δευτέρα δημοτικού, στα οκτώ σου χρόνια και πηγαίνεις για εξομολόγηση κάθε εβδομάδα. Διαβάζεις τον κατάλογο με τις 10 Εντολές και θυμάμαι να διαβάζω "μοιχεία" (σ.σ. adultery στα Αγγλικά) και αποφάσισα να εξομολογηθώ αυτό, καθώς νόμιζα ότι σημαίνει το να συμπεριφέρεσαι σαν μεγάλος (σ.σ. adult). Δεν είχα ιδέα τι στο διάβολο σήμαινε αυτό".

Η εμφάνιση του Κλούνεϊ στην περίφημη εβδομαδιαία εκπομπή του καλωδιακού δικτύου "Bravo" έγινε με αφορμή την προώθηση της τελευταίας ταινίας του "Οι Απόγονοι" (The Descendants) για τον ρόλο του στην οποία έχει προταθεί για τα βραβεία Όσκαρ και Bafta.

"Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το σενάριο, κατάλαβα ότι επρόκειτο για έναν τύπο που ήταν πολύ διαφορετικός από κάθε άλλο χαρακτήρα που έχω υποδυθεί και οτιδήποτε με το οποίο νιώθω άνετα" τονίζει ο ίδιος:

"Πήγα σε μια πρόβα για τα κοστούμια και μου φόρεσαν ένα στρατιωτικό παντελόνι που μου έφτανε ως τις μασχάλες κι από πάνω ένα χαβανέζικο πουκάμισο που το έχωσαν μέσα στο παντελόνι. Η αρρενωπότητα και η ματαιοδοξία μου κατέρρευσαν επί τόπου. Εξαφανίστηκαν την ίδια στιγμή", αποκαλύπτει.

Παρά τη γενικότερη επιτυχία του στη μεγάλη οθόνη, ο Κλούνεϊ φαίνεται να μετανιώνει για κάποιους από τους ρόλους του και ιδιαίτερα για εκείνον στο "Batman & Robin" το 1997: "Τελειώνοντας την ταινία, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι στο εξής θα έπρεπε να επιλέγω καλύτερες δουλειές", παραδέχτηκε.

Μια από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι να κάνει φάρσες στα γυρίσματα, γι' αυτό και θεωρείται ο μεγαλύτερος πλακατζής του Χόλιγουντ. Η πιο πρόσφατη πλάκα του ήταν να εμφανιστεί στις Χρυσές Σφαίρες κρατώντας ακριβώς το ίδιο μπαστούνι που κρατούσε κι ο κολλητός του, Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) την ίδια μέρα, ο οποίος όμως είχε τραυματιστεί στ' αλήθεια κάνοντας σκι με την κόρη Βιβιέν (Vivienne).

Μ' αυτή την αφορμή, ο Κλούνεϊ αποκάλυψε ότι σχεδιάζει μια ακόμη μεγαλύτερη πλάκα με στόχο τον Πιτ: "Ποντάρω πολύ στο να υπάρχει κέφι στο πλατό... και έχω κάνει μερικά φριχτά πράγματα σε κάποιους. Πραγματικά, εντελώς φριχτά! Τώρα επεξεργάζομαι μια πλάκα για τον Μπραντ Πιτ που μπορεί να καταστρέψει την καριέρα του. Του τη χρωστάω... Δουλεύω πάνω σ' αυτό δυο χρόνια τώρα", προειδοποίησε ο ίδιος.