Τα μοντέλα που θησαύρισαν και φέτος

15.06.2012
Tη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες καλλονές του πλανήτη δημοσίευσε και φέτος το περιοδικό Forbes και για τη φετινή χρονιά στο θρόνο των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων συναντάμε την Ζιζέλ Μπούντχεν (Gisele Bundchen).

Η 31χρονη βραζιλιάνα καλλονή έβγαλε ούτε λίγο ούτε πολύ 45 εκατομμύρια δολάρια από την 1η Μαΐου του 2011 μέχρι και την Πρωτομαγιά του 2012. Και πως να μην θησαυρίσει η Ζιζέλ με σούπερ συνεργασίες με εταιρίες όπως οι Pantene, Esprit και Versace και ποσοστά από τις πωλήσεις των διάσημων σαγιονάρων Ipanema.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την αέναη Κέιτ Μος με έσοδα που φτάνουν τα 9,2 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με 13,5 εκατομμύρια εισπράξεων την περασμένη χρονιά. Πάντως, αν μετρήσουμε τις φετινές της συνεργασίες (Longchamp, Mango, Rimmel, Vogue Eyewear, TopShop), το 38χρονο μοντέλο και λίγα έβγαλε!

Την τριάδα κλείνει η υπερ - καλλονή Ναταλία Βοντιάνοβα (Natalia Vodianova) με κέρδη που άγγιξαν φέτος τα 8,6 εκατομμύρια δολάρια -διπλάσια σε σχέση με πέρσι.

Πάντως, αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι πως στη δεκάδα με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα συναντάμε στην πλειοψηφία τους, Αγγέλους της Victoria's Secret.

Η δεκάδα ακριβοπληρωμένων μοντέλων του Forbes:

Gisele Bundchen - 45 εκατομμύρια δολάρια

Kate Moss - 9.2 εκατομμύρια δολάρια

Natalia Vodianova - 8.6 εκατομμύρια δολάρια

Adriana Lima - 7.3 εκατομμύρια δολάρια

Doutzen Kroes - 6.9 εκατομμύρια δολάρια

Alessandra Ambrosio - 6.6 εκατομμύρια δολάρια

Miranda Kerr - 4 εκατομμύρια δολάρια

Lara Stone - 3.8 εκατομμύρια δολάρια

Carolyn Murphy - 3.5 εκατομμύρια δολάρια

Candice Swanepoel - 3.1 εκατομμύρια δολάρια

Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανίδα καλλονή Χάιντι Κλουμ έβγαλε φέτος 20 εκατομμύρια δολάρια αλλά σύμφωνα με το Forbes συγκαταλέγεται στην κατηγορία των γυναικών επιχειρηματιών και όχι σε εκείνη των μοντέλων αφού έχει να περπατήσει στην πασαρέλα των Αγγέλων της Victoria's Secret από το 2010.

Kατερίνα Π.