Οι αλλαγές μας δεν κρύβουν παρασκήνιο

12.02.2013
Χορεύει, τραγουδά και σχολιάζει ασταμάτητα τους πάντες και τα πάντα μαζί με το τηλεοπτικό της ταίρι, Νίκο Μουτσινά. Αυτά όμως μπροστά στο γυαλί, γιατί πίσω από τις κάμερες η Μαρία Ηλιάκη είναι… ακριβώς η ίδια! Στο διάλειμμα μιας ζόρικης μέρας που ξεκινά με πρωινό ξύπνημα για το ραδιόφωνο, μάς μιλά για την «ξινή» πλευρά της, τις πρόσφατες αλλαγές στην εκπομπή, τη Ρούλα Κορομηλά και την Κατερίνα Καινούριου.

Καταρχάς έχω την αίσθηση ότι πολύ δύσκολα δίνεις συνεντεύξεις…

Δεν μου αρέσει να δίνω συνεντεύξεις επειδή πιστεύω ότι είναι καλύτερα να λες λίγα πράγματα. Aν και δεν είμαι και το πιο περιζήτητο πρόσωπο, τα τελευταία χρόνια όντως λέω και κάποια «όχι» γιατί θεωρώ ότι ούτως ή άλλως είμαι καθημερινά δύο ώρες στην τηλεόραση κι άλλες τρεις στο ραδιόφωνο, πόσα να πω πια; Τι επιπλέον να πω;

Πρόσφατα στο «Πρωινό mou» ο Γιώργος Λιάγκας σε στρίμωξε λίγο για τα προσωπικά σου. Θεωρείς ότι ξεπέρασε τα όρια;

Με έβαλε στον τοίχο ο Λιάγκας! Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που πάω καλεσμένη στον Γιώργο και τη Φαίη αισθάνομαι πολύ άνετα. Ισως πιο άνετα από όσο θα έπρεπε. Γι’ αυτό κι ο Γιώργος, επειδή με συμπαθεί πάρα πολύ και του αρέσει να με πειράζει, μερικές φορές με φέρνει και σε δύσκολη θέση! Κάποιοι μου είπαν ότι το παράκανε. Αν με ρώταγε κάποιος με τον οποίο δεν υπήρχε καλή χημεία, ίσως παρεξηγούμουν. Εγώ δεν αισθάνθηκα κάτι τέτοιο γιατί ξέρω ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση.

Το «Δέστε τους» έχει στοιχεία stand-up comedy, μεσημεριανάδικου και βραδινού show. Από πόσα στάδια πέρασε μέχρι να γίνει αυτό που παρακολουθούμε σήμερα; Η Ρούλα είχε βάλει το χέρι της σε αυτό;

Η εκπομπή έχει βρει τον χαρακτήρα της τα τρία τελευταία χρόνια. Κάποια στιγμή επειδή είχε γίνει τρίωρη το χάσαμε λίγο γιατί είχαμε βάλει πολλά πράγματα. Μετά συνειδητοποιήσαμε τι μας πηγαίνει περισσότερο και κρατήσαμε αυτά τα στοιχεία. Κάποιες ιδέες ήταν της Ρούλας βέβαια…

Σας έχει στοιχίσει η απώλεια της Ρούλας από την εκπομπή;

Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα γιατί δεν έχει μιλήσει κανένας. Ούτε η Ρούλα, ούτε το κανάλι. Οπότε δεν θέλω να το σχολιάσω καθόλου. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που με βοήθησε τα πρώτα χρόνια και είναι και φίλη μου. Δεν ξεχνώ τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει. Θα την εκτιμώ και θα την αγαπώ πάντα τη Ρούλα. Και ίσως κάποια στιγμή ξανασυνεργαστούμε…

Φέτος έγιναν και κάποιες άλλες αλλαγές στην εκπομπή, για τις οποίες ακούστηκαν πολλά…

Ο Γιώργος (Βλαχογιάννης), ο παλιός μας αρχισυντάκτης, δεν μας άντεξε και αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο! Πλάκα κάνω… Με τον Γιώργο γνωριζόμαστε δέκα χρόνια κι επειδή γράφτηκαν κάποια πράγματα και δεν ήταν όμορφα, σου λέω ότι δεν υπήρχε περίπτωση ούτε εγώ ούτε εκείνος να κινηθούμε παρασκηνιακά. Η σχέση μας ήταν πολύ ξεκάθαρη. Θεώρησε το κανάλι ότι έπρεπε να ανανεωθούν με κάποιο τρόπο οι εκπομπές. Ετσι, ο Γιώργος πήγε στο «Σπίρτο» και σε μας ήρθε η Μαίρη Κούσουλα από το «Μες στην καλή χαρά» και δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο.

Πόσα χρόνια γνωρίζεις τον Νίκο Μουτσινά; Πώς είναι η σχέση σας;

Οκτώ χρόνια που γνωριζόμαστε, η σχέση μας περνά διάφορες φάσεις. Πότε πολύ αγαπησιάρικη, πότε της γκρίνιας, πότε βαριόμαστε και δεν βλέπουμε ο ένας τον άλλον αφού ούτως ή άλλως βλεπόμαστε κάθε μέρα. Υπάρχει όμως πολύ μεγάλος σεβασμός. Και αυτό είναι πολύ βασικό για να συνυπάρξουν δύο άνθρωποι που δεν είναι και από τους πιο εύκολους.

Φημίζεται ο Νίκος ότι δεν είναι easy going, αλλά κι εγώ δεν είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Ετσι, πρέπει και οι δύο να κάνουμε υποχωρήσεις, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει.

Ο Νίκος θα κάνει τον «πιο αδύναμο κρίκο». Εσύ θα ήθελες κάτι αντίστοιχο στο στυλ σου, βέβαια…

Φυσικά και θα ήθελα κι όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες θα το κάνω. Ξέρεις, δεν μου αρέσει να μιλάω για πράγματα που έχω στο μυαλό μου γιατί μπορεί και να μη γίνουν και να μετανιώσω που τα είπα.

Μου είχες πει κάποτε ότι μικρή διάβαζες δελτία ειδήσεων μπροστά στον καθρέφτη. Εχεις αφήσει πίσω το όνειρο της ενημέρωσης;

Ειδήσεις δεν θα ’θελα να κάνω. Δεν θα μου ταίριαζε, θα ήταν αστείο. Ούτε η ενημέρωση μου ταιριάζει και δε νομίζω ότι της ταιριάζω κι εγώ. Νομίζω ότι είμαι πιο θεατράλ τύπος, περισσότερο του κεφιού! Θα μου πεις, στην ενημέρωση οι άνθρωποι δεν είναι κεφάτοι; Απλώς θεωρώ ότι είμαι υπερβολικά χαρούμενη γι’ αυτό. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ…

Τα νέα αστέρια του καναλιού τα έχεις παρακολουθήσει; Την Αγγελική Νικολούλη και την Αννίτα Πάνια;

Οποτε είμαι σπίτι τα Σαββατοκύριακα, ναι. Ειδικά την Αγγελική, την Παρασκευή το βράδυ. Παθιάζομαι να βλέπω τις εκπομπές της τη νύχτα και θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο αυτό που κάνει, γι’ αυτό είναι μοναδική στο είδος της. Η Αννίτα είναι άλλο πράγμα, μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα νεύρα που βγάζει γιατί είμαι και εγώ πολύ νευρικός άνθρωπος!

Στο ραδιόφωνο έχετε φτιάξει μια πολύ ωραία παρέα. Ποια είναι η γνώμη σου για τη Μαρία Μπεκατώρου;

Η Μαρία είναι αγαπημένη μου, είναι φίλη με Φ κεφαλαίο. Την αγαπώ πολύ. Είναι πολύ διαφορετική από μένα, γιατί εγώ είμαι και λίγο ξινούλα, ενώ εκείνη με το χαμόγελό της πραγματικά μου δίνει πολλή ενέργεια και μου φτιάχνει τη μέρα. Με τον Μάκη (Πουνέντη) έχουμε διαφορετική σχέση. Τσακωνόμαστε κάθε μέρα. Μου σπάει τα νεύρα! Αν δεν υπήρχε η Μαρία φέτος, δεν νομίζω ότι θα έβγαζα αυτήν τη σεζόν! (γέλια) Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα και θα ήθελα να τη δω και σε κάποιο μεγαλύτερο κανάλι. Κουράστηκα να τη βλέπω σε μια εκπομπή χωρίς υποδομή που βγαίνει με πενιχρά μέσα. Της αξίζει παραπάνω.

Με την Κατερίνα Καινούριου, υπάρχει πραγματικά κάποια κόντρα;

Το ξεκαθάρισε και η Κατερίνα στο «Μες στην καλή χαρά» πρόσφατα. Δεν υπάρχει κόντρα. Βασικά, εγώ τα πάω πάρα πολύ καλά με τις γυναίκες. Δεν θεωρώ ότι είμαι καμία… θεά. Δεν έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και ούτε ζηλεύω γυναίκες που μπορεί να θεωρούν οι άλλοι ότι είναι πιο όμορφες από μένα. Η Κατερίνα είναι ένα πάρα πολύ όμορφο κορίτσι, ωστόσο, δεν έχω αισθανθεί ότι έχω απειληθεί ποτέ –γιατί το έχω διαβάσει κι αυτό. Επίσης, είμαι πολύ κλειστός άνθρωπος, δεν ανοίγομαι εύκολα και δεν κάνω φιλίες πολύ εύκολα. Και ειδικά όταν ένα καινούργιο άτομο έρχεται στη δουλειά, είμαι πολύ επιφυλακτική και διστακτική στην αρχή. Η Κατερίνα, επειδή είναι ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος που πιάνει φιλίες και αγαπάει τον άλλον αμέσως, θεώρησε ότι εγώ τη σνομπάρω, ότι δεν τη θέλω και το έχει πει κι αυτή σε συνέντευξή της. Γι’ αυτό είχε την άποψη για μένα ότι είμαι λίγο ξινή και απόμακρη. Εφτά χρόνια που είμαστε μαζί στην ίδια εκπομπή, της έχω αποδείξει ότι δεν είμαι αυτό που νόμιζε. Η σχέση μας είναι πολύ καλή. Είναι σαν τη μικρή μου αδερφή.

Ξινή σε έχει πει και η Κατερίνα Ζαρίφη…

Δεν με ενοχλεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Καλύτερα να είμαι ξινή παρά να είμαι κακιά. Δεν πιστεύω ότι είμαι ένας κακός άνθρωπος, απλώς είμαι επιφυλακτική. Στην αρχή κάθε γνωριμίας προσέχω πάρα πολύ τι θα πω και πώς θα το πω. Επειδή ο χώρος είναι μικρός και περίεργος, το κάθε τι που θα πεις μπορεί να μεταφερθεί στον άλλον πάρα πολύ διαφορετικό, γι’ αυτό κι εγώ προσέχω και αυτό μπορεί να θεωρείται ξινίλα.

Γνωρίζεις τι πρόκειται να γίνει με το συμβόλαιό σας για την επόμενη χρονιά;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Την άνοιξη θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις λογικά. Ξέρω ότι το κανάλι είναι πολύ ευχαριστημένο με τα νούμερα της εκπομπής κι εμείς επίσης, γιατί το να κάνεις 23% μέσο όρο σε μια ζώνη τόσο ανταγωνιστική όπως έχει γίνει πια η απογευματινή, είναι κάτι. Τι να σου πω, δεν γνωρίζω. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει αλλά δεν έχει υπάρξει κάτι επίσημο, δεν έχω συζητήσει με κάποιον ακόμη. ●

  • info:
    23,7% τηλεθέαση είναι ο μέσος όρος του…ιδρύματος «Δέστε τους» στα κοινά 15-44 από την αρχή της σεζόν έως σήμερα, ενώ 15,6% σημειώνει η εκπομπή στο σύνολο των τηλεθεατών. Τις καλύτερες επιδόσεις, ωστόσο, σημειώνει στα γυναικεία κοινά από 15 έως 24 ετών.

Βιογραφικό

  • Σπούδασε στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για πρώτη φορά ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ραδιόφωνο στο σταθμό «Eva Fm», όπου εκφωνούσε μονόλεπτα δελτία ειδήσεων. Εκεί γνώρισε τη Ρούλα Κορομηλά κι έτσι προέκυψε η συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
  • Επειτα από πέντε χρόνια συνεργασίας με το συγκεκριμένο κανάλι πίσω από τις κάμερες, έγινε μέλος του πάνελ της εκπομπής «Κους Κους το μεσημέρι», με κεντρική παρουσιάστρια την Κατερίνα Καραβάτου.
  • Το 2009 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή «Δέστε τους», μαζί με τον Νίκο Μουτσινά.
  • Πήρε πρόσφατα δίπλωμα οδήγησης και έτσι το αγαπημένο της χόμπι το τελευταίο διάστημα είναι οι βόλτες με το αυτοκίνητό της.
  • Για να κρατιέται σε φόρμα κάνει τζόγκινγκ κάθε Σαββατοκύριακο στο Φάληρο, ενώ το τελευταίο βιβλίο που διάβασε ήταν «Η μικρή φιλοσοφία του έρωτα» του Αλέν Ντε Μποτόν.
  • Εχει 163.000 followers στο twitter και είναι μανιακή με τα Social Μedia.
  • Της αρέσει να μαγειρεύει σούπες όλων των ειδών…

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ